16 februari 2012

Donald en Dagobert Duck in Brabants carnaval

De eerste ging over Friesland en nu is Noord-Brabant aan de beurt. Het vrolijke weekblad Donald Duck viert het 60-jarig jubileum elke maand met een editie die zich afspeelt in een Nederlandse provincie. Deze week beleven Donald, Dagobert en de neefjes doldwaze carnavalsavonturen.

Het verhaal? Dagobert Duck heeft zijn zinnen gezet op een lucratief bedrijfspand in Brabant. Maar dat mag hij alleen hebben als hij inburgert in de provincie. Donald Duck adviseert zijn oom om zich in het carnaval te storten, maar dat valt niet mee. Alle plaatsnamen zijn tijdelijk veranderd, Dagobert moet van burgemeester Rombouts meedoen met een carnavalswagen in de optocht en er loopt van alles in de soep.


Geweldig succes


Het idee van de provinciale edities komt van hoofdredacteur Thom Roep. We kwamen erachter dat Donald Duck in de afgelopen 59 jaar nog nooit een verhaal in heel Nederland heeft beleefd. Vijf jaar geleden hebben we eenmalig een Amsterdam special uitgebracht en die bleek enorm aan te slaan. Vandaar nu het idee om elke maand een provincie centraal te stellen. Na het geweldige succes van de Friesland editie een maand geleden spelen de avonturen zich nu af in Noord-Brabant.

Op 17 februari ligt de Brabant editie in de winkel.


Kijk hier voor een overzicht van alle provincie-edities

.