8 februari 2016

Duckstad heeft schoon genoeg van rommel

Donald Duck Weekblad gaat vanaf vandaag samen met Supporter van Schoon op zoek naar het beste én leukste opruimplan van Nederland. Het meest originele idee om de buurt of school schoon te houden wordt bekroond met de ‘Cornelis Prul Prijs’, vervaardigd door afvalverwerker Van Gansewinkel. Deze actie is de aanloop naar de speciale ‘Heel Duckstad ruimt op’-editie. Deze Donald Duck verschijnt in de week van de Landelijke Opschoondag op 19 maart.

Heel Duckstad ruimt op

Zwerfvuil opruimen is geen peulenschil. Daarom roept het weekblad vanaf vandaag iedereen op om zijn of haar steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving en met een origineel opruimplan te komen. Vanaf vandaag kunnen alle opruimplannen aangemeld worden op donaldduck.nl/cornelisprul. Ook Duckstad doet mee aan de Landelijke Opschoondag. In Donald Duck 12 maken de inwoners van Duckstad er een flinke rommel van. Donald Duck en de neefjes gaan daar wat aan doen in de editie die op donderdag 17 maart verschijnt.

Cornelis Prul Prijs van gerecycled afval

Het meest originele plan wordt beloond met een heuse Cornelis Prul trofee, een replica van het kolossale standbeeld van de stichter van Duckstad. Deze trofee, die 3D geprint wordt van gerecycled afval, wordt vervaardigd in samenwerking met afvalverwerker Van Gansewinkel en de tekenafdeling van het weekblad. Rondom de uitreiking is op DonaldDuck.nl de making-of van dit bijzondere project te zien. Via #CornelisPrul zijn de initiatieven en opruimverhalen te volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Op woensdag 16 maart wordt de Cornelis Prul Prijs uitgereikt aan de winnaar met het beste opruimplan.