12 maart 2014

Een kwart van de jonge vrouwen heeft twee keer per week seks

Veel Nederlandse jonge vrouwen geven hun liefdesleven een acht. Ze hechten grote waarde aan trouw – 80% is zo trouw als een labrador. Toch denkt de helft dat een monogame relatie uiteindelijk verandert in een sleur. Dat blijkt uit VIVA’s liefdes- en relatie-onderzoek.

VIVA ondervroeg ruim 1000 vrouwen van rond de dertig. Humor wordt als aantrekkelijkste eigenschap genoemd. Zowel in het begin als in een langere relatie geldt samen lachen als belangrijkste smeermiddel.

Stiekem verlangen

Een kwart van de ondervraagde vrouwen denkt wel eens de verkeerde partner te hebben gekozen. 6% denkt dit regelmatig tot vaak. Een derde verlangt stiekem naar de buurman, collega of een andere bekende. Toch zou 60% eventuele verliefde gevoelens voor een ander niet opbiechten aan de partner. Overigens is vreemdgaan voor 62% een absolute dealbreaker.

Aantal bedpartners

De uitspraak: ‘je moet verschillende smaken geproefd hebben voordat je weet wat je lievelings is’, gaat voor de meeste VIVA lezeressen niet op’. Voor de huidge relatie hebben we gemiddeld met twee of drie mensen het bed gedeeld. Ons liefdesleven krijgt gemiddeld een acht. En VIVA krikt het landelijke gemiddelde aardig op: een kwart van de jonge vrouwen heeft twee keer per week seks en is daar dik tevreden mee. Slechts 3% hangt elke dag kreunend in de kroonluchter.

Ergernissen-top 10

Op de eerste plaats in de ergernissen-top 10 staat ‘Toont geen initiatief meer’ (17%) gevolgd door ‘Doet niets in het huishouden’(12%) en ‘Werkt te veel’ (12%). Andere veelgehoorde klachten zijn klagen (8%), onverantwoord omgaan met geld (6%) en hij drinkt of rookt te veel (10%).

Het liefdes- en relatieonderzoek verschijnt in VIVA 12 die op woensdag 12 maart in de winkel ligt.