24 april 2014

Eerste Koningsdag in Duckstad is een feit

Koningin B.A. Trix heeft hij al eens eerder ontmoet. Vorig jaar was hij nog aanwezig bij de Abduckatie en nu wordt Donald zelf ook koning! Speciaal ter ere van de allereerste Koningsdag in Nederland (en in Duckstad) en na de K(r)oningsspecial van 2013, is het nu tijd voor een extra Koningsdag special van Donald Duck.

De Donald Duck konings-special zit bomvol hoogheden als farao’s, prinsessen, graven en vorstinnen. In het bijzondere openingsverhaal rolt Duckstad meteen de rode loper al uit, want de belangrijke koning Kropvol van Luxestein komt op bezoek. Prins Pech, beter bekend als Donald Duck, speelt ook een rol in dit avontuur, dus hopelijk loopt dat niet in de koninginnensoep…

Poster met stamboom

Verder is er in deze uitgave ook een poster met stamboom van het Nederlandse koningshuis. Zo is precies zien wie de (bet)(over)(overgroot)ouders van de drie prinsesjes zijn.

Koning Midas en koning Solomon

Ook komt de lezer te weten wie de legendarische Koning Midas was. Alles wat deze heerser aanraakte, veranderde pardoes in blinkend goud. Dat klinkt fantastisch, maar is dat het ook? Daarnaast probeert speurneus Mickey een zaak op te lossen over het verdwenen fortuin van koning Solomon.

Hendrik Duck de Achtste en Willem van Oranje-Snavel

Ook beroemde heersers als Hendrik Duck de Achtste en Willem van Oranje-Snavel passeren de revue. En als klap op de vuurpijl: Donald wordt zélf ook koning!

Met andere woorden: deze special is een feest voor alle onderdanen! Nu overal te koop….