22 januari 2014

Elke maand een BN’er in Donald Duck Weekblad

Na het succesvolle jubileumjaar in 2012, met elke maand een avontuur in een van de provincies, kiest Donald Duck Weekblad dit jaar voor ‘Sterren in Duckstad’ als rode draad. Elke maand staan op ludieke wijze een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) en diens beroep centraal, varierend van topsporter, chefkok, astronaut, model tot DJ. Nederlands vrolijkste weekblad wil hiermee het nieuwe thema ‘Geef je dromen de ruimte met Donald Duck’ onderstrepen.

Donald Duck Weekblad wil kinderen inspireren en motiveren om naar hun droombaan te blijven streven. Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens Sanoma: “Doorzettingsvermogen en discipline zijn in deze hectische 21ste eeuw meer dan ooit nodig om als kind bij te blijven, maar ook om later je droombaan te kunnen realiseren. Dat is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk worden ze daar gelukkigere mensen van. Met Donald Duck willen we daar graag op aanhaken. Dit thema past ook perfect bij het welbekende motto van Walt Disney zelf: If you can dream it, you can do it.”

Monique Smit in allereerste editie

Volendam heeft met ‘de Palingsound’ de primeur in Donald Duck 7. Met rollen voor Jan en Monique Smit, Nick & Simon, de 3J’s en ook voor The Cats en BZN. Donald, oom Dagobert en de neefjes gaan op zoek naar ‘De Vliegende Volendammer’. Dit legendarische spookschip is verantwoordelijk voor de verdwijning van talloze schepen. En elke keer als er een schip verdwijnt, weerklinkt de ‘palingsound’. Na een angstig avontuur stuiten de Ducks op schipbreukelingen die verdacht veel lijken op bekende inwoners uit het muzikale vissersdorp….

Monique Smit ontving vandaag uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp op feestelijke wijze het eerste exemplaar van deze bijzondere editie van Donald Duck Weekblad op haar eigen basisschool De Blokwhere in Volendam. Monique: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen hun dromen volgen en doorzetten. Ik heb dat ook gedaan en nu sta ik als beloning op de cover van Donald Duck. Wat een eer!”

Op vrijdag 24 januari ligt de eerste ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal 12 unieke edities door het jaar heen. Elke maand zal de Donald Duck Tour een gelukkige BN’er verrassen op zijn/haar basisschool met het eerste exemplaar van het bijzondere nummer.

*) Bekende Duckstadter