5 oktober 2016

Even voorstellen: Claudia Straatmans, nieuwe hoofdredacteur Nouveau

Ze noemt zichzelf een echte glossytijger, houdt van dynamiek en hunkert naar kwaliteit. Claudia Straatmans (49), sinds 1 oktober hoofdredacteur van Nouveau, over haar plannen: “Nouveau is dé 45+ glossy. Die autoriteit zat al in print, maar samen met het team gaan we deze autoriteit 360 graden uitbouwen.”

Wat deed je hiervoor?

“Ik ben een echte glossytijger. Was adjunct-hoofdredacteur Glamour. En binnen Sanoma: hoofdredacteur Cosmopolitan, Fab, Marie Claire, Beau Monde en Happy in Shape. Nouveau is mijn 7e glossytitel.”

Waarom koos je voor deze functie?

“Ik wil graag dynamische content maken. Ik ben 49, en wil blijven leren, zo ben ik onlangs voor het eerst in mijn leven met surfen begonnen. Niet dat ik het kan, maar ik heb me voorgenomen om op mijn 50ste rechtop op een plank te staan. Die dynamiek én de hunkering naar kwaliteit zie ik bij veel 45+ vrouwen terug. Nouveau is hét blad dat deze ‘Style has no Age’ doelgroep omarmt. Op dit moment werk ik binnen Sanoma ook aan digitale platformen, zoals CookLoveShare. Deze digitale transformatie zet ik door bij nouveau.nl. De ambities voor nouveau.nl zijn stevig, en ik houd van goede targets.”

Wat zijn je plannen?

“Nouveau is dé 45+ glossy. Die autoriteit zat al in print, maar samen met het team gaan we deze autoriteit 360 graden uitbouwen. Op naar de volgende fase.”

En wat ga je met Nouveau.nl doen?

“Heb je even? Er is zoveel leuke content. Als ik bijvoorbeeld een weekend met mijn vriendinnen aan het wijnwandelen in Duitsland ben, borrelen er meteen 101 leuke ideeën op. Vrouwen van onze leeftijd willen reizen, zich met elkaar verbinden, geïnspireerd raken, en vooral weten: hoe doet een ander het? Daarom bijvoorbeeld straks op nouveau.nl een beautyvlogger die cosmetische behandelingen laat uitvoeren, wel met de beste kwaliteit natuurlijk, want dat is het kernwoord van Nouveau: intrinsieke kwaliteit. Of het nu om skincare, travel of fashion gaat. Neem de succesvolle e-commerce samenwerking van Sanoma | SBS met Mart Visser.nl, een enorme hit bij onze lezeressen, ze herkennen kwaliteit, willen daarvoor betalen, en stellen de ‘service tot the reader’ ook enorm op prijs. Vanuit deze elementen kan ik zo meerdere partnerships visualiseren.”

Wie inspireert jou?

“Ellen Verbeek, na de hijgerigheid van Cosmo startte zij Yoga-journal met rust, inhoudelijkheid & kwaliteit. Zie ook mijn carrièrepad. Voor mij is Nouveau ook zo’n blad: rust, inhoud, kwaliteit. Zonder het genieten uit het oog te verliezen, ik ben immers van sterrenbeeld een Stier.”

Wat is jouw levensmotto?

“Waar een wil is, is een wave – met een knipoog naar mijn surflessen.”

Commerciële samenwerking met Nouveau

Heb je interesse in een commerciële samenwerking met Nouveau, neem dan contact op met het salesteam, 088 556 7777, sales.nl@sanoma.com.