9 oktober 2014

Events, specials, video. Ook dat is branded content

Denk je bij branded content direct aan een advertorial? Er is meer! Want ook op een event, in een special en met video kun je branded content inzetten. De mogelijkheden om branded content in te zetten zijn legio.

Events: branded content in 3D

Op een event heb je als merk de kans om branded content in 3D te brengen. Greetje van de Pol, manager Commerciële Redactie bij Marketing Partnerships van Sanoma: “Mensen kunnen je merk horen, voelen, ruiken en proeven tijdens een event. Ze kunnen met je meedoen, iets zelf ervaren en beleven. Zo raken mensen betrokken bij je merk, en kun je van klanten fans maken. Dus gebruik een event niet alleen om je producten te promoten of te verkopen maar bied bezoekers een belevenis die past bij jouw merkwaarden. En natuurlijk ga je daarna op een passende manier aan de slag met de leads die je ophaalt.”

Events waarmee je in het hart van je doelgroep terechtkomt? Bekijk het events overzicht van Sanoma.

Special: custom made content

Babymerk Zwitsal dat samen met Ouders van Nu een bewaarboekje maakt over babyverzorging. Bankenspecialist Montèl die z’n catalogus verrijkt met wooninspiratie. Senioren-belangenorganisatie ANBO die de eXtra special Zorg & Zo adopteert. Het zijn maar een paar voorbeelden van hoe je een branded special kunt inzetten binnen je contentstrategie. “Zorg ervoor dat zo’n eenmalige special informatie bevat waar je doelgroep echt op zit te wachten. Want als je relevant bent hoef je niets te pushen, dan trekt de consument de info vanzelf naar zich toe,” aldus Greetje van de Pol.

Video: show don’t tell

Soms moet je je boodschap niet in woorden vertellen, maar in beeld en geluid. Online video, ook via social kanalen, is hot en daar kun je van profiteren als merk. Denk aan de loomrage van afgelopen zomer en de DIY filmpjes die door het dak gingen op YouTube. Begin dit jaar deed Motivaction in opdracht van Sanoma/SBS onderzoek naar het gebruik van online video in Nederland.

Greetje van de Pol: “Een paar opvallende uitkomsten: YouTube is de meest bezochte gratis site/app voor online video’s, gevolgd door Uitzending Gemist en Facebook. Mannen kijken vaker via YouTube en NOS.nl, vrouwen vaker via Facebook. Na het zien van een video gaat men vaak op zoek naar aanvullende informatie, zoals de prijs van een product. Voor mensen die productvideo’s kijken, is dit een belangrijke factor bij het aanschaffen. En ook voor branded video geldt: wees relevant en likeable!”

Bekijk het uitgebreide rapport, een infographic en een video over het onderzoek.

Branded content bij Sanoma

Profiteer jij al van Sanoma’s netwerk om je branded content boodschap te brengen? De mogelijkheden om branded content in te zetten zijn legio. Van advertorials en redactionele samenwerkingen – zowel print als online – tot events, specials en video. Commerciële Redactie van Sanoma’s Marketing Partnerships is gespecialiseerd in de productie van branded content.

Meer weten? Neem contact op met je accountmanager of ons salesteam, sales.nl@sanoma.com, 088 556 7777.