2 april 2013

Exclusief interview in Viva

In VIVA geeft Aafie Kloosterman (31), de beste vriendin van Marianne Vaatstra een uitgebreid interview over de moord op Marianne, de impact die dat had op haar leven en de rechtszaak tegen Jasper S.
 
Op haar zestiende vond Aafie als eerste het lichaam van Marianne, samen met haar toenmalige vriend, in een weiland in Veenklooster. Kloosterman: “Daar beleefde ik de laatste seconden van mijn jeugd. Schuldgevoel overviel me direct. Ik lag te slapen, toen zij vermoord werd.”

In de nacht van 18 november 2012 werd Jasper S. opgepakt na een grootschalig DNA-onderzoek. “Ik dacht altijd: als de dader opgepakt wordt, zal ik door de kamer dansen. Maar ik voelde heel andere dingen. Ik werd misselijk, voelde paniek, kon amper reageren. Op internet vond ik Facebook-profielen van zijn zoon en dochter. Met medelijden staarde ik naar hun foto’s. Omdat zij zojuist hadden gehoord dat hun vader een moordenaar was.”

Op 27 februari 2013 zag ze Jasper S. voor het eerst in de rechtszaal. “In elkaar gedoken liep hij naar zijn stoel. Rood haar, kalend, klein. Ik werd misselijk toen ik naar hem keek, om wat hij gedaan heeft. Hij durfde ons niet eens aan te kijken. Dat maakte me woest. Het was net alsof hij zichzelf ook een slachtoffer vond. Nee, hij had ook kunnen doorfietsen. Hij had haar kunnen laten leven. Dat heeft hij niet gedaan.”

De dood van haar beste vriendin heeft een enorme impact op het leven van Aafie Kloosterman gehad. “De politie vermoedde dat hij uit de omgeving kwam. Ik durfde niet meer in het donker naar buiten en werd achtervolgd door flashbacks van het moment dat we haar vonden,” vertelt ze in VIVA. “Marianne zag in alles het mooie, kon prachtig zingen. Na haar dood gingen er allerlei verhalen over haar en de moord rond. Onzinverhalen die me wanhopig maakten. Ik wilde die dingen ontkrachten. Zo was ze niet. ”

De nieuwe VIVA met het volledige interview ligt vanaf woensdag 3 april in de winkel.