1 juni 2016

Fashionchick lanceert Fashionchick Blogger Netwerk

Fashionchick, met 2,5 miljoen bezoekers per maand het grootste online mode platform van Nederland, weet als geen ander dat modebloggers een unieke invloed hebben op het koopgedrag van vrouwen en lanceert het Fashionchick Blogger Netwerk met tien invloedrijke bloggers.

Het bloggersnetwerk vloeit voort uit het vorig jaar gelanceerde Net5 tv-format ‘Fashionchick: Elke dag een look’. Hierin werd samengewerkt met verschillende bloggers. De cross mediale combinatie van TV, het online shopping platform en de bloggers resulteerde in een enorm bereik, met een stijging van maar liefst 227% in april 2016 ten opzichte van april 2015, maar ook in een sterke engagement bij haar kijkers.

Combinatie van inspiratie en performance

Het Fashionchick Blogger Netwerk onderscheidt zich van andere influencer netwerken dankzij het eigen platform van Fashionchick. Omdat de door de bloggers gecreëerde content ook op Fashionchick en haar social media kanalen gedeeld kan worden, wordt het bereik enorm vergroot. Daarnaast kan Fashionchick zorgen voor de vertaling van inspiratie (geleverd door de influencers) naar performance.

Volgens Ellen Snijder, founder en brand manager van Fashionchick, vullen de bloggers en Fashionchick elkaar perfect aan: “Bloggers staan aan het begin van de sales curve; zij hebben een persoonlijke stijl en zijn op die manier krachtige inspirators voor vrouwen. Fashionchick bevindt zich aan de andere kant van de customer journey en kan de inspiratie die de bloggers leveren, omzetten tot een droom aankoop en op deze manier sales realiseren voor webshops en merken. Dankzij de Fashion Finder kan de content shopable gemaakt worden, met een hogere conversie tot gevolg.”

De bloggers die deel uitmaken van het bloggersnetwerk zijn geselecteerd door Fashionchick. Hierbij is gekeken naar persoonlijke stijl en kwaliteit van de blog, de diversiteit en naar het online bereik. Op dit moment zijn tien bloggers aangesloten bij het netwerk: Anouk Yve, ModeRosa, Billie Rose, Jolielot, Six Feet From The Edge, From Hats to Heels, Fashionhoax, Freckles in Style, A Dash of Fash en Daphisticated. Deze bloggers zorgen samen met Fashionchick voor meer dan 760K Instagram volgers. 

Interesse in een Influencer campagne op fashionchick.nl?

Mail naar sales@fashionchick.nl voor meer informatie of een op-maat-gemaakte influencer campagne.