13 februari 2018

Fashionchick’s Confessions: De Nederlandse vrouw is blij met haar liefdesleven

Februari is de maand van Valentijnsdag. Daarom hield het online mode-en beautyplatform Fashionchick  ‘Het Grote Fashionchick Confessions Onderzoek’ waarin zij ruim 800 lezeressen het spreekwoordelijke hemd van het lijf vroeg. En de resultaten? Die liegen er niet om.

Confessions, confessions

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen, zo valt uit de resultaten op te maken. Op de vraag of de lezeressen wel eens bedrogen zijn door hun partner antwoordde maar liefst 53% met ja, tegenover 26% die aangaf zélf wel eens een misstap te hebben gemaakt.

Dating do’s en don’ts

Over de vraag wat de grootste afknapper is tijdens een date was het merendeel van de respondenten het met elkaar eens. 46% vindt het vervelend als de ander continu met zijn of haar telefoon bezig is. Dit op de voet gevolgd door een date die teveel over zichzelf praat. Een andere absolute dating don’t? Seks op de eerste date. 89,6% af aan daar liever nog even mee te wachten. Over seks gesproken: de meeste vrouwen (72%) vinden het een afknapper als hun bedpartner niet fijn ruikt.

Daten in het digitale tijdperk

Wanneer het aankomt op het gebruik van datingapps is de verdeling fifty fifty: 49,6% gebruiksters  tegenover  50,4% die er geen gebruik van maakt. Tinder is met 82% verreweg de populairste app voor online daten. Mocht het aankomen op echt daten – bij 33,5% blijft het alleen bij swipen – dan hoeft het initiatief voor een afspraakje niet alleen van de andere kant te komen, 82% procent van de lezeressen gaf aan zélf wel eens de eerste stap te hebben gezet.

Happily ever after

Om het onderzoek met een leuk feitje af te sluiten: op de vraag of de respondenten happy waren in hun love life antwoordde maar liefst 46,3% met ‘ja’! 29% daarvan gaf hun liefdesleven zelfs een 8 of hoger. Happy Valentine.

Over Fashionchick

Fashionchick.nl is het online fashion portaal van Nederland met producten uit meer dan 250 verschillende webshops op een plek. Met 2.000.000 bezoekers per maand behoort Fashionchick tot één van de grootste modesites voor vrouwen in Nederland. Fashionchick.nl is onderdeel van Sanoma, het mediabedrijf m­­­et het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio in Nederland.