14 november 2017

Flow Book for Paper Lovers bewijst: print leeft meer dan ooit

Is print dood? Absoluut niet, vinden de makers van Flow. En dat blijkt ook uit de verkoopcijfers van het Book for Paper Lovers, de succesvolle jaarlijkse special van Flow. De vijfde editie van dit boek – dat ruim 300 pagina’s telt en nauwelijks tekst bevat – is vanaf 14 november wereldwijd verkrijgbaar.

Astrid van der Hulst en Irene Smit, creative directors van Flow: ‘Nadat we Flow waren begonnen, was het onze droom een tijdschrift of boek te kunnen maken met alleen beeld erin. Vijf jaar geleden hebben we het Book for Paper Lovers bedacht: zo dik als een telefoonboek, met verschillende soorten papier en paper goodies: ansichtkaarten, briefpapier, enveloppen, inpakpapier, posters. Met illustraties en patronen van internationale illustratoren, en zonder tekst. Het sloeg meteen aan: het eerste boek is inmiddels uitverkocht en een echt collectors item. Inmiddels zijn we aan de vijfde editie toe, zijn er een half miljoen exemplaren in vijf jaar tijd verspreid en krijgen we het hele jaar door mails van fans van over de hele wereld met de vraag wanneer de nieuwe editie komt.

In het Book for Paper Lovers komt alles samen: onze liefde voor papier, maar ook het gevoel dat we over papier hebben. Het was heel lang een gewoon product voor dagelijks gebruik. Maar nu iedereen zo veel online is, is papier een luxe geworden waarmee je jezelf verwent. Je kunt met papier ontsnappen uit de digitale hectische wereld om je heen. Een appje krijgen is leuk, een echte kaart per post speciaal. En wie kent er niet het lekkere gevoel van een nieuw notebook kopen?’ 

Het Book for Paper Lovers 2017 kost € 19,95 en ligt vanaf vandaag in de winkel.