4 april 2013

Flow en Rijksmuseum lanceren bekende meesters op papier

Bij de opening van het Rijksmuseum lanceert het museum een bijzondere papierserie, ontworpen en gemaakt door het tijdschrift Flow. Het tijdschrift bewerkte bekende meesters uit de museumcollectie tot kleurige en vrolijke ontwerpen met als thema bloemen. In de stationary serie zitten onder meer een dagboek, notitiebriefjes en ansichtkaarten.
 
Tijdschrift Flow en het Rijksmuseum in Amsterdam zijn een unieke samenwerking aangegaan om kunst en creativiteit onder de aandacht te brengen van het Nederlandse en internationale publiek. De stationary serie is, vanaf de opening op 13 april, te koop in de museumwinkel van het Rijksmuseum en online via www.flowmagazine.nl. En in april liggen twee speciale themanummers van Flow in de winkel: een Nederlandse editie en een internationale (Engelstalige) editie. Deze laatste wordt in twintig landen verspreid. Op beide covers staat een schilderij van het Rijksmuseum, binnenin een uitgebreide beeldreportage over Rijksstudio en twee uitneembare raamstickers waarin beelden van het Rijksmuseum zijn verwerkt.

Beelden uit Rijksstudio
De ontwerpers van de stationary serie – een one line a day diary, sticky notes en een pakket ansichtkaarten – hebben zich laten inspireren door de beelden in Rijksstudio, de beeldbank van het Rijksmuseum waarin 125.000 foto’s van kunstwerken staan. Deze beelden zijn voor iedereen gratis beschikbaar. Op rijksmuseum.nl/rijksstudio is het artwork dat Flow voor het Rijksmuseum samenstelde voor iedereen te downloaden via de speciale Flow Studio. Flow editie 3 en de internationale editie van Flow in samenwerking met het Rijksmuseum verschijnen beide op 24 april. Deze nummers zijn ook te koop in de museumwinkel van het Rijksmuseum.