16 januari 2018

Frans Bauer deze week gasthoofdredacteur van Story

Frans Bauer is gasthoofdredacteur van de editie van weekblad Story die op woensdag 17 januari a.s. verschijnt. De populaire zanger en tv-presentator ging enthousiast in op de uitnodiging van Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker om een week diens stoel op de redactie bij uitgeverij Sanoma te Hoofddorp te bezetten.

Tijdens enkele vergaderingen met de redacteuren, vormgevers en fotografen van Story bepaalde Frans Bauer deels zijn eigen journalistieke invulling van het weekblad. In ‘zijn’ Story staat onder meer een interview dat een verslaggeefster zonder Frans’ aanwezigheid hield met zijn vier zoons, die zonder een blad voor de mond te nemen, zowel ludiek als ontroerend, uit de school klappen over Frans’ vaardigheden en eigenaardigheden als vader.

Ook in Frans’ Story niet eerder gepubliceerde kinderfoto’s van Frans, een fotoreportage van de eerste rijles van oudste zoon Christiaan (16) en een kijkje achter de schermen van Tour de Frans en De Curling Quiz. Op verzoek van Frans had Story ook een interview met de zingende zoons van wijlen de rasartiesten Nico Haak en Henk ‘De Havenzangers’ Pleket.

Frans Bauer in zijn voorwoord als gasthoofdredacteur van Story: ‘Op de redactie stroomden de nieuwtjes binnen. Ik dacht na het lezen van een briljant gerucht: dit ga ik plaatsen, dit is hot news. Maar zo werkte dat niet. Story wil alles checken, checken en nog eens checken. Wat zo makkelijk leek, is in de praktijk zweten en afzien. Na een dagje redactie realiseerde ik me dat ik het heb onderschat. Story staat voor kwaliteit – daar ben ik nu wel achter.’

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: ‘Story zonder Frans Bauer is als zijn heerlijke hit Heb je even voor mij zonder polonaise. Onze lezers en lezeressen zijn dol op hem. Dat alleen al was een goede reden om Frans te vragen gasthoofdredacteur te worden. Daarnaast wist ik uit eigen ervaring dat hij altijd overloopt van creatieve ideeën. En dat zie je terug in deze Story-editie. Ik kon ‘baas Bauer’ op de redactievergadering amper bijbenen.’

Het eerste nummer van ‘zijn’ Story werd aan Frans Bauer overhandigd in het distributiecentrum in Gilze, waar de eerste exemplaren uit de drukkerij werden aangeleverd.

Sanoma-titel Story schrijft wekelijks over de showbizz-, society- en royaltywereld. Het entertainmentblad heeft een bereik van 815.000 lezers, en staat in de Top 10 van publieksbladen met het grootste bereik (bron: NOM). Story.nl – met daarop dagelijkse entertainmentupdates – telt maandelijks circa 360.000 users (bron: Google analytics).