25 april 2012

Friese Donald Duck gaat bijdrukken

Na het succesvolle Frieslandnummer in januari – in het Nederlands – is nu het enige echte fleurich Frysk bled van Donald Duck te koop. Een unieke samenwerking met Fryslan Marketing/Fan Fryslan en de Afuk.

De reacties zijn zeer positief. Met als gevolg dat de oplage van 30.000 exemplaren binnen drie dagen uitverkocht was. Maar er komen nieuwe, want we gaan herdrukken, vertelt Jan Julius Buwalda, projectmedewerker van Fryslan Marketing.


Nederlands feestje


Weekblad Donald Duck bestaat 60 jaar in Nederland en viert dat het hele jaar met een Nederlands feestje. Elke maand is er een nummer gewijd aan een van de twaalf provincies. Friesland was het eerst aan de beurt. En toen ontstond ook het idee om een geheel Friestalige Donald Duck te produceren. Fryslan Marketing/Fan Fryslan zocht hierbij de samenwerking op met het bureau ter bevordering van de Friese taal: Afuk. De primaire doelstelling is om de Friese taal bekender en dichter bij de kinderen en volwassenen te krijgen.


Friese sportevenementen


In de Fryske Donald Duck staan in totaal negen in het Fries vertaalde strips. Met veel aandacht voor sport, waarbij natuurlijk grote Friese sportevenementen – zoals het skutsjesilen en de Alvestedtocht – voorbijkomen. Het is dan ook geen toeval dat de presentatie van het eerste nummer plaats vond in Sportopol (Sportstad Heerenveen). De Friese Donald Duck kost 2,95 en is te koop in Fryslan.


Doe als Donald…


De Friestalige Donald Duck was een eenmalige uitgave. Fryslan Marketing/Fan Fryslan zet zich naast deze actie in om Fryslan zo breed mogelijk te profileren. Als je geinteresseerd bent om in de voetsporen van Donald Duck te treden laat je dan inspireren door de website

www.beleeffriesland.nl

.


Ook geinteresseerd in een leuke samenwerking met Donald Duck? Je accountmanager informeert je graag over de vele mogelijkheden.