27 februari 2012

Gelanceerd: Android versie Productchecker app

Afgelopen week heeft Kieskeurig.nl de Android versie van de Productchecker app gelanceerd. Nu kunnen ook Android gebruikers eenvoudig en snel prijzen, productkenmerken en reviews van

Kieskeurig.nl

overal raadplegen. De iPhone versie van de Productchecker is daarnaast in een nieuw jasje gegoten en aan de hand van feedback van gebruikers zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd.


Mobiel vergelijken populair


De behoefte aan het zoeken en vergelijken van producten op een mobiel is groot, gezien de meer dan 110.000 downloads van de eerder gelanceerde Productchecker voor de iPhone. Daarnaast zegt 39% van de Kieskeurig.nl bezoekers met een smartphone de site weleens via hun telefoon te hebben bezocht. Naast het advies van de verkoper, kunnen consumenten handig en snel productinformatie, prijzen en de meningen van andere consumenten raadplegen op de winkelvloer.


Android vs iPhone


Het was hoog tijd voor een Android app, gezien de groei van het gebruik van het mobiele internet via Android de afgelopen jaren zegt Remko Nugteren, Manager van Kieskeurig.nl. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek van Kieskeurig.nl, dat maar liefst 36% van de mensen die binnenkort een smartphone wilt aanschaffen, kiest voor een Android telefoon. Naast het lanceren van een Android app hebben we dit moment meteen aangegrepen om de huidge iPhone app onder de loep te nemen. De verbeterde Productchecker voor iPhone is nu ook beschikbaar in de App store.


Verbeteringen adhv feedback gebruikers


Gebruikers van eerste versie van de iPhone app lieten weten dat zij behoefte hadden aan het vergelijken en filteren van producten, net als op de site. Naast het scannen van de barcode is het daarom nu ook mogelijk om producten met elkaar te vergelijken en producten te filteren op kenmerken zoals beelddiagonaal, of aantal megapixels. Producten die je eerder hebt bekeken zijn daarbij ook zonder internetverbinding beschikbaar, zodat je deze informatie ook op plekken met weinig bereik altijd bij de hand hebt. Zoals op de winkelvloer.

Beide apps zijn gratis te downloaden:

Android App

,

iPhone App

.