20 augustus 2014

Glimworm, Sanoma en Appsterdam presenteren de eerste Nederlandse hackathon voor iBeacon oplossingen

De hackathon “iBeacon experience days” is een tweedaags festival over samenwerking, creativiteit en concepten rondom iBeacon. Ontwikkelaars, creatieven, marketeers en ondernemers komen samen om nieuwe applicaties en toepassingen voor de bluetooth zender en ontvanger iBeacon te bedenken en te ontwikkelen. Het evenement, op 23 en 24 augustus in het VondelCS in Amsterdam, staat open voor alle geïnteresseerden.

Na de succesvolle events iBeacon Discovery Day, Amsterdam Poetry Festival, and Bring Home the Beacon Hackathons, komen in dit nieuwe event individuen, de publieke en commerciële sector samen.

Samenwerking Sanoma met Glimworm en Appsterdam

Sanoma heeft innovatie een vaste plek in haar organisatie gegeven door het Innovatielab. Met verschillende acceleratorprogramma’s en the lean startup methode zet het mediabedrijf vol in op innovatie. Na de onlangs succesvol afgeronde 4G accelerator in samenwerking met KPN is nu de samenwerking met Glimworm en Appsterdam opgezocht.

“De iBeacon is voor ons een interessante nieuwe ontwikkeling. Het biedt de mogelijkheid advertentiecampagnes concreet op de winkelvloer te meten en content op een relevante plek te communiceren. En dat is pas het begin. Met de hackathon hopen we dan ook de mogelijkheden nog verder te ontdekken. Daarnaast biedt het evenement ons de mogelijkheid in contact te komen met talent dat bij Sanoma wil werken en partners te spreken waar we samen mee kunnen innoveren om zo uiteindelijk onze klanten beter te helpen. Innoveren doe je samen,” aldus Lassi Kurkijarvi, Director Innovation Sanoma.

“iBeacons bieden enorm veel mogelijkheden om betekenisvolle en interactieve content te leveren. We zijn dan ook erg blij dat onze partners Sanoma en Appsterdam samen met ons de mogelijkheden van de iBeacons willen ontdekken. Een hackathon is voor ons de manier om de ontwikkeling van de technologie en de mogelijkheden een positieve impuls te geven.” Jonathan Carter, Technical Director, Glimworm.

Hackathon gratis toegankelijk

De hackathon is gratis toegangelijk. Meer informatie over het evenement.