16 september 2015

Groepsfase Champions League van start met 2,2 miljoen kijkers bij SBS6

Na de voorrondes en de playoffs, ging de groepsfase van de Champions League van start met PSV – Manchester United. Ruim 2,2 miljoen kijkers stemden hiervoor af op SBS6. Vanaf dinsdag 22 september zijn ook de wedstrijden om de KNVB Beker bij SBS6 te zien.

Landskampioen PSV trof in eigen huis het Manchester United van Louis van Gaal, Daley Blind en oud-PSV-er Memphis Depay. De media-aandacht in aanloop naar dit duel was overweldigend, met paginagrote voorbeschouwingen in de dagbladen. Ook na afloop kon de consument nog genieten. Tijdens deze wedstrijd hingen er camera’s in de regieruimte die daar de hoogspanning en split-second beslissingen registreerden. Een dag na de wedstrijd kon iedereen over de schouder van de regisseur meekijken dankzij clips hiervan op onder meer SBS.nl en NU.nl.

KNVB Beker

Op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 september vindt de tweede speelronde plaats in het toernooi om de KNVB Beker. Dit is de ronde waarin ook de profclubs instromen. Sterker nog, veel profclubs hebben elkaar getroffen met de loting. Zo staan onder meer PSV – SC Cambuur, FC Groningen – FC Twente, AZ – VVV Venlo, Ajax – De Graafschap, Heracles – Vitesse en Feyenoord – PEC Zwolle op het programma. Samenvattingen van deze wedstrijden worden uitgezonden door SBS6.

De KNVB Beker is één van de drie grote prijzen die voor de Nederlandse clubs op eigen bodem te winnen zijn: Eredivisie, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal (kampioen Eredivisie vs. winnaar KNVB Beker). Het toernooi met het knock out-systeem wordt ook wel de kortste weg naar Europees voetbal genoemd, wint een profclub zes wedstrijden op rij dan gaat men als bekerwinnaar op voor een plaats in de Europa League. De finale van de KNVB Beker is op 24 april.

Zowel profs (Eredivisie en Jupiler League) als de beste amateurclubs komen tegen elkaar uit voor de KNVB Beker. Daarmee is het ook vaak het toernooi van de grote verrassingen, elk jaar weet een amateurclub wel ver in het toernooi door te stoten, ten kosten van één of meerdere profclubs.

De wedstrijden voor de KNVB Beker zijn de komende drie jaar bij SBS6 te zien, dat wil zeggen de samenvattingen van de wedstrijden in de eerste speelrondes en later live de halve finales en de finale. De gehele portefeuille aan voetbalrechten van SBS6 bestaat naast de KNVB Beker ook uit de Champions League, de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal, de Johan Cruijff Schaal en de Jupiler League.

Advertentiemogelijkheden SBS

Voor informatie over adverteren bij SBS neem contact op met het salesteam van SBS Broadcasting.