16 augustus 2016

Helft tienermeiden gelooft niet in monogamie

All about love! Dat is het thema van de nieuwe special van Fashionista magazine, de Love Special, die vanaf dinsdag 16 augustus in de winkel ligt. Fashionista hield een enquête onder bijna 1.200 meiden van 14 t/m 19 jaar en peilde hoe zij denken over liefde, seks en daten. Wat blijkt? Nederlandse tienermeiden zijn lekker zelfverzekerd en komen goed voor zichzelf op.

34% van de respondenten vindt zichzelf heel erg zelfverzekerd, 44% is vrij zelfverzekerd en 77% stelt geen relatie nodig te hebben om gelukkig te zijn.

Opvallend is het dategedrag van de tienermeiden. Want hoewel hun wereld met de dag digitaler wordt, past online daten daar nog niet echt in: 75% van de meiden doet niet aan internetdaten en 61% van de respondenten vindt het niet normaal om met een onbekende af te spreken die ze via internet hebben ontmoet.

Lust & bedrog

Dan de liefde: 24% van de meiden heeft een relatie en een kwart daarvan vindt dat haar vriend niet goed luistert. Vreemdgaan gebeurt ook bij deze jonge doelgroep: 10% heeft binnen een relatie weleens iets met een ander uitgespookt, waarvan 65% dat overigens niet zal opbiechten aan haar lover. En geloven tienermeiden in monogamie? De helft van de meiden wel, de rest is daar nog niet zo zeker van.

Van deze tienermeiden is 32% seksueel actief. 72% daarvan is op een leeftijd van 16 jaar of jonger ontmaagd en 15% heeft 4 of meer bedpartners gehad. Hoe jong ze ook zijn, tussen de lakens komen de Nederlandse tienermeiden goed voor zichzelf op. Seks zonder condoom of seksueel iets doen tegen je zin in? 85% zegt daar nee tegen.

Hoofdredacteur a.i. Mariska Vermeulen: “Het is echt gaaf om te zien dat tienermeiden zo confident zijn! Ze weten wat ze willen en ondanks dat jongens belangrijk voor ze zijn, hebben de meiden geen vriendje nodig om zich gelukkig te voelen. Nog zo’n positieve ontwikkeling: 85% doet in bed niets tegen haar zin in. En hoewel ik natuurlijk hoop dat dat snel 100% wordt, staat het overgrote deel van de tienermeiden dus sterk in haar schoenen en daar kunnen we trots op zijn.”

Over de Fashionista Love Special

Boys, boys, boys… Als het hart van een tienermeisje ergens sneller van gaat kloppen, is het wel daarvan. De Love Special bestaat uit 4 pijlers: love (relaties), daten, seks én you (want liefde voor jezelf is ook belangrijk!). In deze special vind je een waslijst aan antwoorden op de meest gênante vragen, fashion waar je verliefd op wordt en tips om meer van jezelf te leren houden. En er is meer. Zo staan er interviews in met de androgyne tweeling Lisa en Anne Bosveld, met Spuiten & Slikken-presentatrice Gwen van Poorten en de populaire vlogger en Fashionista-columnist Sophie Milzink.
Lees in de Love Special alle resultaten van de Love Enquête en nog veel meer! De Fashionista Love Special ligt vanaf dinsdag 16 augustus in de winkel voor € 5,99 en is online te koop via tijdschrift365.nl.