12 december 2014

Herman den Blijker wil hofkok worden van Duckstad

In de laatste editie van de reeks ‘Geef je dromen de ruimte’ staat deze week Donald Duck in het teken van de bekendste tv-kok van Nederland, Herman den Blijker alias Herman den Blikvoer. Voor deze speciale gelegenheid ontving Herman vandaag in zijn restaurant Las Palmas samen met zoon Matz de allereerste editie uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp.

Van Donald Duck 51 loopt het water je in de snavel, want tv-kok Herman den Blikvoer, bekend van het tv programma ‘Bunkeren met Blikvoer’ staat achter het fornuis. De kale keukenkoning wil een groep arme kinderen een onvergetelijk kerstdiner geven. Symbolisch kiest Herman er daarom voor om ‘vergeten groentes’ op het menu te zetten, zoals pastinaak, kardoen en warmoes. Maar in Duckstad loopt altijd wel iets in de soep. Een stelletje smakeloze schurken gooit namelijk roet in het eten…

Samen met zijn zoon Matz bereidde Herman een heerlijk gerecht met vergeten groenten én hij serveerde daar, hoe kan het ook anders.. blikvoer!

Herman vindt het een enorme eer om de hoofdrol te spelen in deze Donald Duck, zo vertelt hij;
‘Mijn passie is koken en ik zou het ontzettend leuk vinden om de hofkok te worden in Duckstad. Het is mijn droom om samen met Kwik, Kwek en Kwak een kookboekje te maken met gezond en lekker eten. Het is belangrijk dat kinderen leren doorzetten om te worden wat ze willen worden. Maar, vooral ook dat je het leuk vindt wat je doet! Door mijn passie ben ik altijd bezig met leuke dingen en daarom zie ik mijn vak niet als werk.’

Op vrijdag 12 december ligt deze ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel. De editie maakt deel uit van een reeks met in totaal twaalf unieke edities die door het jaar heen zijn verschenen. Deze Donald Duck is ook te bestellen via Tijdschrift365.nl.

 
Herman met zijn zoon Mats en de winnende kinderen die hebben meegedaan aan een actie op Donaldduck.nl en als één van de vier top-kok’s in-spé mochten koken met Herman.