28 november 2017

Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle, over het succes

Aan het woord is Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Libelle. Een onderdeel van dit succesvolle merk is de Libelle special reeks. In 2018 zal de verschijning van deze reeks verhoogt worden van 13 naar 16 edities. Hilmar Mulder vertelt onder andere wat de toegevoegde waarde is van de specials ten opzichte van de reguliere edities. 

  • Waarom van 13 naar 16 specials? In frequentie gestegen.

Waarom de frequentie stijgt? Omdat we zien dat de Libelle Specials succesvol zijn! Nu hadden de Libelle Specials al een oplage en een bereik waar menig culinair, tuin- of woonblad jaloers op zou zijn (ruim 55.000 exemplaren per special), maar dit jaar zijn zowel de oplage en de omzet dankzij de nieuwe strategie verder gestegen. Daarom willen wij de frequentie van de specials in 2018 verder verhogen om onze lezers nog meer aan te kunnen bieden van hun favoriete interessegebied.

  • Waarom deze 4 thema’s? (elk thema behandel je in elk seizoen)

Bij de herlancering van de Libelle Specials hebben we gekozen voor 4 duidelijke thema’s: de 4 belangrijkste lifestyle interessegebieden van onze lezeressen, die uit onderzoek én de oplagecijfers van eerder verschenen specials naar voren kwamen. De namen  van de Libelle Specials zijn kort en krachtig: Libelle Lekker (puur genieten), Libelle Living (maak van je huis een thuis), Libelle Tuin & Zo (zaai, groei, bloei, geniet), Libelle Gezond (100% Feelgood)

  • Waarom heeft de special reeks een toegevoegde waarde op de reguliere editie?

De special-interestgebieden komen uitgebreider, met meer diepgang en aspiratie aan bod dan in het weekblad Libelle. Maar wel zonder ons motto uit het oog te verliezen : alles moet haalbaar en betaalbaar zijn. De Libelle Specials hebben mede door de restyling een bewaarfunctie gekregen : ze zijn dikker geworden en gelumbeckt. Dit in combinatie met de nieuwe art direction verhoogt de glossy look & feel. Meer nog dan het weekblad is een Libelle Special een luxe cadeautje voor jezelf.

  • Wat wil je verder nog kwijt?
    • Smaakmakers

De Libelle Specials Tuin & Zo, Lekker, Gezond en Living zitten allemaal in een gloednieuw jasje en zullen vaker verschijnen. Om dat te vieren, zijn de Libelle Smaakmaker Awards in het leven geroepen. Op 4 september zijn de awards uitgereikt aan mensen die het leven – net als Libelle – nét wat meer smaak geven. Rens Kroes, Jan & Monique des Bouvrie, Jonathan Karpathios en Silvia Dekker zijn de winnaars van de allereerste Libelle Smaakmaker Awards. Een smaakmakend mini-event dat in de pers de nodige aandacht kreeg.

  • Restyling/concept

Dit betekent niet dat het einde in zicht is voor Libelle als general-interestweekblad. Integendeel: de specials liften mee op het succes van het weekblad en is een mooie tool om de lezeressen lekker te maken voor een bepaald interessegebied. Om ze vervolgens op een specifiek thema meer verdieping te bieden via een special met die vertrouwde unieke Libelle-aanpak. Uiteraard is er ook bijvangst. Vrouwen die het weekblad normaal gesproken niet lezen, kunnen zich door het thema zo aangesproken voelen dat zij zich ook thuis gaan voelen bij Libelle.

Meer informatie over verschijningsdata van de Libelle specials:

Klink hier