13 maart 2014

Hoe viert Nederland vakantie?

Met dagelijks 800.000 bezoekers die nu hun vakantie plannen, weet Startpagina precies hoe Nederland vakantie viert. Als partner kun je hier direct van profiteren.

Startpagina helpt haar bezoekers zowel bij het oriënteren, als het boeken van hun vakantie. Van de 800.000 dagelijkse bezoekers zijn er veel bezig met het oriënteren op en het boeken van hun vakantie. Startpagina deed onderzoek onder haar bezoekers naar hun vakantieplannen voor 2014. De resultaten tonen aan welke vakanties, stedentrips en last minutes zij willen gaan boeken. Dit levert niet alleen Startpagina, maar ook onze travelpartners waardevolle informatie op.

47% blijft het liefst in eigen land

Uit het vakantie-onderzoek blijkt dat van de Startpaginabezoekers 70% online boekt, of het nu gaat om een korte of langere vakantie. Daarbij blijft 47% het liefst in eigen land. Dit blijkt ook uit de search trends in deze periode. Zo behalen de zoekwoorden ‘center parcs’, ‘campings’ en ‘vakantiepark’ enorme zoekvolumes. Een kwart van de bezoekers kiest voor kamperen en 35% verblijft het liefst in een vakantiehuisje aan zee of in de natuur. Van onze bezoekers die een voorkeur hebben voor een vakantie binnen Europa (40%), pakt de helft de auto en meer dan een derde het vliegtuig. De Europese topbestemmingen voor deze vakantiegangers zijn Spanje, Frankrijk en Griekenland.

Bekijk de infographic van het vakantie-onderzoek.

Campagne optimaliseren

Ook de komende tijd worden er nog veel vakanties geboekt. Een mooie gelegenheid om je campagne samen met ons te optimaliseren voor het beste resultaat onder het hoog converterende Startpagina-publiek. Neem voor meer informatie en de advertentiemogelijkheden contact op met het Startpagina salesteam via sales.directories.nl@sanoma.com of 088 566 7777.