21 maart 2012

Hoekman adjunct-hoofdredacteur NU.nl

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van Nieuwe Revu wordt per 16 april adjunct-hoofdredacteur van NU.nl. Dat heeft Sanoma Media vandaag bekendgemaakt.

Sander Stallinga, uitgever NU.nl: We kijken uit naar de komst van Gert-Jaap. Zijn jarenlange journalistieke ervaring in combinatie met zijn nieuwsgierigheid naar digital media past hij uitstekend bij het team van NU.nl. Stallinga’s doel voor 2012 is om het marktleiderschap van NU verder uit te bouwen door op innovatieve wijze nog meer eigen nieuws te maken en de visuele invulling van NU te verbeteren. Deze doelstelling vraagt een stevige hoofdredactie. Met de komst van Wouter Bax per 1 mei en Gert-Jaap per half april hebben we dat team gevonden”

Ik ben er erg trots op om deel uit te gaan maken van het team achter de grootste nieuwssite van Nederland en heb veel zin om Nu.nl op alle vlakken nog beter te maken, aldus Gert-Jaap Hoekman over zijn nieuwe functie.


NU.nl behaalt hoogste STIR cijfers ooit


NU.nl heeft een recordbereik van 42,9% behaald in februari (STIR). Het vorige record lag op 41,1% en was van januari 2012. Best gelezen nieuwsberichten in februari zijn de berichten over het ongeluk en de toestand van Prins Friso, de dood van Whitney Houston en de Elfstedentocht. Overige nieuwsconcurrenten en info: Stijging van NOS van 32,7% in januari naar 39,2% in februari.AD blijft rond 19-20% schommelen en Telegraaf blijft gelijk aan januari. NRC +0,9%. Zie voor alle resultaten

http://www.stir.nl/resultaten/

. Het bereik op mobiel en tablets wordt niet gemeten in STIR. De STIR aantallen gelden alleen voor desktop bereik. In onderstaande grafiek het verloop in bereik van de concurrentie (cijfers RTLnieuws.nl nog niet bekend).