14 mei 2014

Hoofdrol voor Georgina de Zwaan in ‘De Geit met de zes sikken’

Georgina de Zwaan was al een actrice in het ei. De witte schaal beschouwde ze als publiek en voordat ze ‘piep’ kon zeggen, brak ze – letterlijk dus – door. Het lelijke eendje werd snel een prachtige zwaan, want al op jonge leeftijd speelde ze haar eerste glansrol in de populaire serie ‘Goede Meiden, Slechte Meiden’. Daarna volgden er nog vele andere mooie series en films, maar nu kan de rode loper pas echt uit. Deze maand is de hoofdrol voor de ‘Sterren in Duckstad’-editie weggelegd voor actrice Georgina Verbaan.

Georgina speelt nu mee in de Duckstadse serie ‘De Geit met de zes sikken’. Ze is bijzonder geliefd en ze krijgt zakken vol fanmail, bezorgd door postbode Donald, die toevallig ook haar grootste fan is. Maar hoe gezellig hun eerste ontmoeting ook is, de sfeer verandert snel door een onverwachte gebeurtenis. En dan is er een nóg grotere rol weggelegd voor de beroemde eend! Maar wat er gebeurt als twee perfecte pechvogels elkaar in dezelfde vijver treffen, is niet te filmen…

Donald Duck Weekblad wil met het thema “Geef je dromen de ruimte…” kinderen motiveren om naar hun droombaan te blijven streven. Ter inspiratie staan elke maand op ludieke wijze een beroep en een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) centraal in het blad, varierend van bioloog, acteur, astronaut, mode-ontwerper tot dj. Deze maand is de hoofdrol weggelegd voor actrice Georgina Verbaan. Georgina is naast (stem)actrice ook zangeres, presentatrice en schrijft ze regelmatig columns voor diverse bladen. Donald Duck zelf is al bijna tachtig jaar meer het type van 12 ambachten 13 ongelukken: elke week een ander baantje dat hij nooit lang weet te behouden, dus als er iemand veel van verschillende beroepen weet is het Donald Duck wel!

Verder in dit nummer: Goofy geeft les over het beroep ‘regisseur’. Hij legt uit wat er allemaal bij komt kijken om een film te maken. Het aansturen van de acteurs en actrices, maar hij vertelt ook over zaken als special-effects en bespreekt allerlei genres. En in de taalrubriek “Weet wat je zegt…” leert de lezer onder andere wat een ‘souffleur’ is en wat het begrip ‘de vierde wand’ inhoudt.

Directeur Simonette Los ontving vandaag uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp en in virtuele aanwezigheid van Georgina Verbaan op feestelijke wijze het eerste exemplaar van deze bijzondere editie van Donald Duck Weekblad op de Nutsschool Woonstede in Den Haag, de basisschool van Georgina.

Georgina Verbaan: “Dit is groots. Ik sluit niet uit dat dit voor mij verstrekkende persoonlijke gevolgen zal hebben. Hoe pak ik mijn middelmatige leven na deze triomf weer op? Waar kan ik nog van dromen? Dat zijn vragen waar ik me de komende tijd in rust over zal buigen, met mijn glansloze vrienden in mijn verder kleurloze bestaan. Maar toch bedankt voor de ervaring Donald Duck. Ik was even iemand. Met een iets andere achternaam en een veel steviger achterwerk, maar toch. Bedankt!”

Bekijk hieronder een exclusieve persvideo van Georgina.

Op vrijdag 16 mei ligt deze vrolijke en grappige ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal twaalf unieke edities door het jaar heen.

*) Bekende Duckstadter