19 april 2012

Jamie Oliver gasthoofdredacteur van Margriet
De wereldwijd populaire kok Jamie Oliver is deze week gasthoofdredacteur van Margriet. De Britse topkok was zeer vereerd toen het weekblad hem vroeg. Hij maakte een heel veelzijdig nummer waarin hij ook openhartig over zijn priveleven vertelt.

Het is een unieke samenwerking, tussen Jamie en het grote Nederlandse vrouwenblad. Hoe is die tot stand gekomen? Hoofdredacteur Leontine van den Bos van Margriet: Jamie Oliver is een van de meest gedreven koks ter wereld en inspireert miljoenen mensen om van koken te genieten en het weer leuk en gezond te maken. Daarnaast is hij enorm bevlogen, begaan met de wereld en een ontzettende familieman. Ook onder de Margriet-lezeressen is Jamie heel populair. Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hem benaderd. Wij waren erg blij toen hij positief reageerde.

Fris en eerlijk

Jamie Oliver: Ik was zeer vereerd toen Margriet mij vroeg om gasthoofdredacteur van dit nummer te zijn. In Engeland hebben we natuurlijk geen Margriet. Maar toen ik het blad wat beter leerde kennen, ontdekte ik dat het een fris en eerlijk tijdschrift is met onderwerpen die ertoe doen. Daar houd ik van. Dus ik zei volmondig YES!


Jamie-make-over


Het is een veelzijdig nummer geworden, want Jamie had heel veel ideeen. In de Jamie Oliver Margriet:

Jamies favorieten: van ruitjesshirt tot zijn kinderhelden

Zijn missie: koken is leuk en gezond

Een reportage over Essex waar hij is opgegroeid

Kroketje anders: de oerhollandse snack op zijn Jamies

Een kijkje in Jamies fotoalbum

Jamies allergrootste fans

Geef je man een Jamie-make-over

En een exclusief interview met Anita Witzier waarin Jamie openhartig over zijn priveleven vertelt. Zo onthult hij dat hij het vaderschap ervaart als een ongelooflijk gecompliceerde baan en dat hij ontspant door met een oude legertank door de velden van zijn geboortestreek Essex te scheuren

En nog veel meer…


Leuke acties


Rondom dit bijzondere nummer zijn een aantal leuke acties opgezet:

Abri-campagne waarbij 50 gratis exemplaren van zijn laatste boek Te gast bij Jamie worden weggegeven.

Kans op een gesigneerd boek ‘Te gast bij Jamie’ of een van de bijna 100 andere prijzen via een bel-en-win actie waarvan de opbrengst naar de opleiding van Fifteen (een van Jamies restaurants) gaat.

Online lookalike wedstrijd op facebook.com/margrietnl waarbij vrouwen een foto van hun man/vriend/vader kunnen insturen en hiermee kans maken op een etentje bij Fifteen Amsterdam.

Margriet 17, met Jamie Oliver als gasthoofdredacteur, ligt vanaf 20 april in de winkels.