21 augustus 2014

Jan Taminiau ontwerpt jurk in mode editie van Donald Duck

In de reeks ‘Geef je dromen de ruimte’, staat deze week Donald Duck in het teken van modeontwerper Jan Taminiau alias Jan Truienmouw. Modeontwerper Jan Truienmouw is wereldberoemd geworden omdat hij altijd is blijven doorzetten en uiteindelijk prachtige jurken heeft mogen maken voor de zangeressen Lady Koekoek en Byoncéend, en voor koningin Kwáxima.

In deze editie heeft Donald een baan in het wassenbeelden museum. De couturier krijgt de eer om een unieke jurk te maken voor het beeld van het oogverblindende model Vera Fraaisnavel. Maar bij de onthulling van het beeld blijkt de jurk plots verdwenen! Wat zou er gebeurd zijn? En wat heeft Donald ermee te maken?

Jan Truienmouws alter ego Jan Taminiau is één van de grote ontwerpers en voortrekkers van de creatieve mode industrie. Zo ontving hij in maart van dit jaar de Grand Seigneur, de hoogste modeonderscheiding van Nederland.

Jan Taminiau over zijn rol in Donald Duck

Taminiau vertelt heel enthousiast over zijn rol in Donald Duck: “Ik vind het een ontzettend grote eer dat ik nu in de Donald Duck sta! Dat laat maar weer zien dat je met hard leren (en in mijn geval heel veel tekenen, ontwerpen en kijken) en doorzetten ver kan komen, zelfs in Duckstad. Na het kleden van onze Koningin heb ik nu nog maar 1 grote wens….namelijk om Katrien ook eens een keer te mogen kleden!
De foto is een knipoog naar vroeger. Donald Duck werd bij ons door de hele familie en mijn vriendjes gelezen. Mijn petekind heeft nu ook weer een abonnement. Ik vond het daarom leuk om de eerste Donald Duck waar ik in sta nu samen met mijn vrienden te lezen.”

Naast Jan Taminiau hebben ook collega’s Victor en Rolf, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren en Roberto Cavalli een klein rolletje in de speciale editie, waarbij de ontwerpers te zien zijn bij de onthulling van de jurk door Jan Truienmouw. 

Te bestellen via Tijdschrift.nl

Op vrijdag 22 augustus ligt deze vrolijke en modieuze ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal twaalf unieke edities door het jaar heen. Tevens is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl
 

Jan Taminiau in Donald Duck