3 oktober 2012

‘Jarenlang heb ik gehoopt op een Nederlandse HUMO’

Wat lees je, kijk je, doe je online en mobiel? Wat vind je goed, wat niet? Het Mediamenu van: Evert Bronkhorst, strategy director van Vizeum.

1. Ik was tien jaar. Toen verslond ik…. Toen was ik niet weg te slaan bij…
“Radio Noordzee op de 220 AM. Vanaf de Noordzee, de Mebo II. Net de popmuziek ontdekt en sindsdien verloren.”

2. Welke tijdschriften lees je nu en waarom?
“OOR vanwege de muziek, NUsport en VI vanwege de sport, Elsevier vanwege de politiek en opinie, en Roots vanwege mijn natuurhobby.”

3. Waar zit je vaak online? En mobiel?
“Natuurlijk op Facebook en Twitter, maar ook nog ‘traditioneel’ Teletekst kijken via mobiel, nieuwssites, veel sportsites en vaksites als adformatie.nl en mediacourant.nl.”

4. En nog tijd voor tv ook?
“Ja, ik ben heel goed in multitasking. De tv staat als ik thuis ben vrijwel altijd aan. Ik volg vooral nieuws, actualiteiten en sport. Series en films kijk ik nauwelijks, ben wel fan van Wie is de Mol, het briljante Spooks en kijk uit naar de tweede serie van Penoza.”

5. Welke media vind je echt heel knap gemaakt?
“Ik heb bewondering voor OOR. Van zieltogend magazine nu weer een sprankelend blad en prima site. En 3FM, die begrepen als één van eerste de kracht en impact van social media.”

6. Wat vind je zonde van het papier, de zendtijd, de moeite?
“Vrijwel alle realityshows, vooral die op RTL5. Qua papier de gossipbladen en de Telefoongids.”

7. Je mag zelf een nieuw medium in de markt zetten. Dat wordt…
“Jarenlang heb ik gewacht en gehoopt op een Nederlandse versie van de HUMO, het beste blad van Europa. Wellicht is het nu te laat, dan maar een Nederlandse versie als online magazine.”

8. Hoe ziet de mediaconsumptie over tien jaar uit, denk je?
“Alles loopt in elkaar over en door elkaar, de rode draad is ‘digitaal’. Maar we lezen ook nog tijdschriften en kranten en kijken nog steeds televisie.”

9. Nog een goeie tip voor Sanoma?
“Maak een goede vertaalslag van de prachtige merken en activiteiten naar televisie. Waarom niet tijdens Libelle Zomerweek een dagelijks verslag op Net5? Of samenvatting Truckstar Festival op Veronica?”

10. Dank je, wat ga je nu lezen? Of kijken?
“Ik ga nog wat mail wegwerken, probeer zes Champions League wedstrijden tegelijkertijd te kijken en ondertussen Twitter nog even in de gaten houden.”