12 november 2012

Je wint niet alleen een Woon Award, maar ook…

Maandag 26 november worden de Sanoma Woon Awards 2012 uitgereikt. Maar eerst: even terugblikken op 2011. Ontwerpers Floris Hovers en Piet Hein Eek wonnen beiden een award. Maar dat niet alleen…

Floris Hovers: in de spotlights in 101 woonideeën
“Vorig jaar jaar won Floris Hovers de Woon Award voor Jong Designtalent,” vertelt Annet Nitterink, hoofdredacteur van 101 woonideeën. “Een award voor een bijzondere woonprestatie. Onderdeel van deze prijs was een reeks artikelen in 101 woonideeën onder de titel ‘Ontwerper in de spotlights’. Een serie in de vorm van een estafette: elke ontwerper droeg weer een nieuwe ontwerper. Floris mocht beginnen, in de april editie, en daarna hebben achtereenvolgens de volgende ontwerpers zich aan de 101 woonideeën lezers gepresenteerd: Lotty Lindeman, Atelier NL, Mieke Meijer en tot slot Jetske Visser in augustus.”

Piet Hein Eek: drijfhout meets sloophout, rendez-vous door Seasons
De prijs voor de Beste Woonprofessional ging vorig jaar naar Piet Hein Eek. Aty Luitze, hoofdredacteur van Seasons: “Ik mocht de prijs uitreiken en maakte de ‘kunstenaar met sloophout’ bij die gelegenheid attent op het werk van Heather Jansch, gepubliceerd in Seasons. Heather maakt prachtige paardenfiguren van drijfhout. Hoe bijzonder zou het zijn als deze twee kunstenaars elkaar zouden ontmoeten! Ik overhandigde hem alvast een gesigneerd boek en een door haar gemaakte paardenhoef. De rendez-vous vond uiteindelijk plaats in maart. Heather Jansch kwam over uit Engeland en samen bezochten we in Eindhoven het bedrijf van Piet Hein Eek. Het werd een geweldig leuke ontmoeting tussen deze twee vakmensen, die hun enorme ‘drive’ en filosofie met elkaar wisten te delen.”

Wie winnen de Sanoma Woon Awards 2012?
Wie zijn er genomineerd? Kijk hier voor het persbericht.