• Online eindredacteur Libelle.nl

Libelle is het vrouwen-mediamerk van Nederland, met uiteraard het grootste vrouwenweekblad en talloze print-specials, maar ook het grootste online bereik met Libelle.nl, Libelle.tv, Libelle Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube, Google Voice en nog veel meer.

Vacature

Online eindredacteur Libelle.nl

Redactie print & online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Libelle
Bedrijf
DPG Media
Locatie
Hoofddorp

Voor onze online redactie zoeken wij een creatieve eindredacteur (36 uur p/w).

Lees jij net zo lief een goed interview als een guilty pleasure nieuwtje? Ben je altijd nieuwsgierig naar de emotionele kant van een verhaal? Word je blij van een goed verhaal bij de koffieautomaat én van het perfectioneren van andermans tekst? Dan zijn we bij Libelle.nl op zoek naar jou!

Als eindredacteur ben jij verantwoordelijk voor de online redactieplanning. Je beoordeelt en redigeert de dagelijks aangeleverde content en je begeleidt freelance redacteuren daarbij. Je bouwt samen met het team bovendien de content van print om naar goede online artikelen en gebruikt daarbij je kennis van online journalistiek. Je bedenkt sterke koppen èn aanjagers voor de verschillende platformen zodat stukken niet alleen inhoudelijk goed zijn, maar óók aantrekkelijk gepresenteerd worden voor de doelgroep.

Dit neem je mee
Om je werk goed en met veel plezier uit te voeren, heb je ervaring (minimaal 2-3 jaar) als eindredacteur. Je begrijpt wat vrouwen bezighoudt, van mode tot gezondheid, van wonen tot psychologie, en je vertaalt dat moeiteloos naar het mediamerk Libelle. Je weet precies welke kop geschikt is, hoe de lezers te triggeren met pakkende streamers, wat de geschikte curiosity gap is én wat klikt. Je schudt pakkende intro’s uit je mouw. Ook maak je van iedere productie een goedlopend verhaal en begeleidt redacteuren daarbij. Op een positieve manier feedback geven is je tweede natuur en je deinst er niet voor terug om als het nodig is ook streng te zijn.

Verder is het belangrijk dat je:

  • beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • SEO tot in de puntjes beheerst;
  • kennis hebt van WP, Echobox, Coosto en Content Station;
  • niet zo snel in de stress raakt van een paar deadlines of een fikse to do lijst.

En dit mag je van ons verwachten

  • een enerverende én gezellige werkplek op de redactie (zodra we weer naar kantoor mogen om te werken);
  • een salaris in schaal III (CAO Publiekstijdschriften), van minimaal €2.559 en maximaal €4.263 voor 36 uur per week. De indeling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring;
  • een arbeidsovereenkomst voor – om te beginnen – 6 maanden met uiteraard de bedoeling om dat te verlengen;
  • Ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

Ben je geïnteresseerd? Reageren kan tot en met 15 november 2020.  Mail je motivatie en cv naar barbara.schneemann@dpgmediamagazines.nl. Zonder relevante werkervaring ben je helaas niet geschikt voor deze functie. Het heeft dan ook geen zin om te solliciteren.

Werken bij DPG Media

Meer weten over werken bij DPG Media? Lees hier wat collega’s zeggen over het werken bij DPG Media.

Redactie print & online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Libelle
Bedrijf
DPG Media
Locatie
Hoofddorp
Debby - Redactie

Debby - Redactie

Waar houdt de hoofdredacteur van VIVA zich mee bezig? In...

Waarom DPG Media?

Waarom DPG Media?

Lees verder