• Stagiair(e) online redactie bij Fashionchick

Stage

Stagiair(e) online redactie bij Fashionchick

Redactie print & online | 40 uur | Stage

Ben jij gek op schrijven en online shoppen en kent de modewereld geen geheimen voor jou? En zou je deze passies het liefste samenbrengen in een leuke en leerzame journalistieke stage? Dan zoekt de redactie van Fashionchick jou.

Wij zijn namelijk op zoek naar een redactie stagiair(e) die per september 2020 (of al vanaf de zomer) zijn of haar schrijfkunsten komt vertonen. Even praktisch: de stage is 40 uur per week, je moet fulltime student zijn en houden van koek en taart – er wordt namelijk nog wel eens getrakteerd. Kom jij je schrijfkunsten binnenkort bij ons vertonen?

Wat ga je concreet doen
Als online redacteur moeten je modische voelsprieten altijd aan staan. Je weet precies wat de laatste trends zijn en waar je die kunt kopen en je kunt je goed inleven in de brede doelgroep van Fashionchick (vrouwen van 18-65 jaar). Als mode- en beauty expert van Fashionchick deel je de beste tips en tricks, help je onze bezoekers hun stijl te vinden en laat je zien welke kledingstukken goed passen bij verschillende lichaamstypen. Je denkt pro-actief mee over nieuwe content en mogelijke verbeteringen van ons platform. We zijn een groot voorstander van zelfstandigheid en zullen je dus alle ruimte geven om met toffe ideeën te komen en deze ook tot uitvoering te brengen. En verder..

 • Kom je met nieuwe ideeën voor onze social kanalen en nieuwsbrief;
 • Analyseer je de content die je geschreven hebt en optimaliseer je waar nodig;
 • Zorg je met het juiste beeld dat iedere vrouw zich welkom voelt;
 • Zorg je er met SEO teksten voor dat we nog beter gevonden worden in Google en andere zoekmachines.

Wie wij zoeken
Een stage als online redacteur bij Fashionchick is perfect voor zowel MBO- als HBO-studenten in de richting van communicatie, redactie of journalistiek. De taken zullen aangepast worden op het niveau (MBO/HBO) van de student. Solliciteren doe je als jij…

 • Een enthousiaste en snelle schrijver bent;
 • Een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal;
 • Niet bang bent om je mening te geven en vol zit met goede ideeën;
 • Goed zelfstandig kunt werken;
 • Affiniteit hebt met online media;
 • Per september (of al in de zomer) beschikbaar bent om fulltime (40 uur p/w) en voor minimaal 5 maanden stage te lopen.

“Het team ontvangt je met open armen en je kunt al je creatieve ideeën vanaf dag 1 kwijt. Ik raad deze stageplek daarom aan iedereen aan!” – Jill, stagiaire online redactie

Wat wij bieden
Wij bieden jou een leuke, leerzame en gezellige stage bij een groot en bekend mediabedrijf waar redactie, online ( affiliate) marketing en mode samenkomen. Tijdens je stage ligt de focus op het creëren en analyseren van content, het verbeteren van (de content op) Fashionchick en heb je de mogelijkheid een stageopdracht uit te voeren. Verder krijg je…

 • Een vaste vergoeding per maand (MBO €300/HBO €350);
 • Twee vakantiedagen per maand;
 • Het gebruik van een laptop;
 • Reiskostenvergoeding.

Interesse? Mail je cv met motivatie naar: kristel.kwast@dpgmediamagazines.nl. Heb je nog vragen? Bel dan: 088 – 556 79 21.

Stage lopen bij DPG Media
Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Volg interessante workshops via de Academy, maar sla ook vooral de activiteiten van de stagecommunity (voor en door stagiairs) en vrijdagmiddagborrel niet over! Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt. Zet dat maar op je cv!

Meer weten over het stagelopen bij DPG Media? Lees hier wat stagiaires zeggen over het stagelopen bij DPG Media.

Over DPG Media en Fashionchick
DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90% van de Nederlanders. Hoe tof is dat?

Binnen het creatieve en internationaal georiënteerde DPG Media is Fashionchick één van de bekendste titels. Het is de grootste online winkelstraat voor vrouwen die maandelijks meer dan 1.500.000 bezoekers trekt. Via de site kun je doorklikken naar verschillende webshops om de producten direct te kopen. Om ervoor te zorgen dat iedere vrouw de juiste items, passend bij haar stijl, vindt, inspireert Fashionchick haar bezoekers met de laatste trends, handige tips en passend stijl- en figuuradvies.

Redactie print & online | 40 uur | Stage

Erik - Marketing & communicatie

Erik - Marketing & communicatie

Erik Nep werkt voor Scoupy. Scoupy is een merk van...

Waarom DPG Media?

Waarom DPG Media?

Lees verder