• Stagiair(e) redactie Libelle

Stage

Stagiair(e) redactie Libelle

Redactie print & online | 36 uur | Stage

Afdeling
Libelle
Bedrijf
DPG Media
Locatie
Hoofddorp

Ben je altijd online? Ken jij alle ins en outs van social media? Vind je het leuk om te schrijven? En volg je een HBO-/WO-opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Libelle.nl is met 4,5 miljoen unieke bezoekers per maand (Google Analytics) het grootste online vrouwenplatform van Nederland. Op de site lees je alles wat vrouwen willen weten: van nieuwtjes en human interest-verhalen tot video’s, recepten en huis-, tuin- en keukenberichten. De redactie is gevestigd in Hoofddorp, vlak naast het station.

Hoe jouw stage eruit komt te zien
Je taken variëren van het schrijven van artikelen, het (door)plaatsen van blogs en posts en het pitchen van ideeën voor nieuwe content. Je maakt polls én je ontfermt je over de nieuwsbrief. Daarnaast analyseer je content om met strategische plannen en adviezen te komen. Ook is er de mogelijkheid om te vloggen voor Libelle TV. Uiteraard staan we ook open voor jouw aanvullingen, want we vinden het belangrijk dat het echt jóuw stage wordt.

Het gaat om een fulltime stage (36 uur) per 1 februari 2021.

Wij zoeken iemand die…

  • Een relevante HBO-opleiding volgt (bijvoorbeeld: Media, Informatie & Communicatie, Journalistiek, Communicatiewetenschap);
  • De Nederlandse taal perfect beheerst (en ook toepast), want we streven áltijd naar kwaliteit;
  • Affiniteit heeft met de doelgroep van Libelle (vrouwen van 35+);
  • Online-minded is, Instagram en Facebook hebben voor jou geen geheimen;
  • Ervaring heeft met WordPress (of snel leert);
  • Fulltime beschikbaar is voor minimaal 3 maanden.

Wij bieden…

  • Uitdagende stageplek (lees: je krijgt veel verantwoordelijkheid en net zo veel kansen);
  • Creatieve, dynamische omgeving. Op onze redactie is het namelijk niet alleen elke dag gezellig en is er wel wat lekkers (“elke dag is een feestje”), maar ook verschillend! De ene dag neem je een interview af dat je zelf hebt gepitcht en de andere dag maak je de nieuwsbrief die door duizenden mensen wordt gelezen;
  • Werken bij het grootste vrouwenmerk van Nederland: deze titel dragen we met trots want we bereiken maar liefst elke maand 4,5 miljoen bezoekers. Tof om met ons te werken, toch?!
  • Marktconforme stagevergoeding, namelijk 350 euro per maand (HBO-studenten).

Interesse?
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature? Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en cv naar Nina Verberne, Nieuws Producer Libelle.nl: nina.verberne@dpgmediamagazines.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geschikte en enthousiaste kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We laten je altijd weten of je bij de selectie zit.

Stage lopen bij DPG Media
Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Volg interessante workshops via de Academy, maar sla ook vooral de activiteiten van de stagecommunity (voor en door stagiairs) en vrijdagmiddagborrel niet over! Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt. Zet dat maar op je cv!

Meer weten over het stagelopen bij DPG Media? Lees hier wat stagiaires zeggen over het stagelopen bij DPG Media.

Over DPG Media
DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90% van de Nederlanders. Hoe tof is dat?

Redactie print & online | 36 uur | Stage

Afdeling
Libelle
Bedrijf
DPG Media
Locatie
Hoofddorp
Debby - Redactie

Debby - Redactie

Waar houdt de hoofdredacteur van VIVA zich mee bezig? In...