20 december 2012

Jongeren willen hun tijdschrift niet missen

Smartphone. Niet meer weg te denken. Tablet. Ideaal. Maar welk medium is het meest ontspannend? Het tijdschrift. Dat is de heldere conclusie van jongste onderzoek Bladen Komen Binnen in opdracht van Magazines.nl.

Smartphones en tablets spelen een steeds grotere rol in ons leven, maar juist ook jongeren zouden hun tijdschrift niet willen missen. Want de tijdschriftbeleving is niet te evenaren. Geen enkel ander medium geeft zo’n sterk gevoel van ontspanning. En in het drukke leven van nu heb je daar steeds meer behoefte aan. Bovendien: een tijdschrift is betrouwbaar, heeft diepgang en kun je lekker vastpakken. En als lezer voel je je erbij betrokken, zo blijkt uit het onderzoek.

Niet afgeleid
Rust. Even offline zijn. Daar ligt de kracht van het tijdschrift. Dat lekkere moment voor jezelf, met iets in je handen dat je niet kan afleiden maar je ontspant. Het onderzoek Bladen Komen Binnen is gehouden door Facts&More in opdracht van Magazines.nl. Tijdens tien inhome visits van ongeveer 1,5 uur aan uiteenlopende huishoudens met tijdschriftlezers van jong en oud werd letterlijk bij lezers binnengestapt. Aanvullend hebben dertig tijdschriftlezers van verschillende leeftijden zo’n tien dagen intensief deelgenomen aan een onderzoek in een online community.

Reclame? Humor!
Ook de reclame in bladen kwam natuurlijk aan bod. Lezers vinden advertenties aantrekkelijk als ze humor bevatten, groot beeld hebben, verrassend, realistisch/geloofwaardig, niet te opdringerig en bruikbaar (bijvoorbeeld door proefmonster) zijn. Advertenties die aansluiten bij de doelgroep en dus passend zijn bij de interesses worden uiteraard extra gewaardeerd.

Meer weten over dit onderzoek? Zie de video’s en kijk ook op Magazines.nl.

Magazines.nl heeft haar eigen magazine gelanceerd
Inspiratie, kennis, keiharde resultaten en opmerkelijke feiten en cijfers, om stil te staan bij de ongekende communicatiekracht van tijdschriften. De uitgave bevat een selectie van relevante artikelen die eerder gepubliceerd zijn op de website. Maar er is vooral veel nieuwe content. In samenwerking met JWT Content is het blad gemaakt. De uitgave is gratis te bestellen via info@magazines.nl.
Zie ook de digitale versie.

Identificatie

Inspiratie

Praktische bruikbaarheid