21 september 2016

Joost Brakel over inspiratie vs. e-commerce

Joost Brakel is als Domain Director HomeDeco en Director Digital Operations bij Sanoma | SBS verantwoordelijk voor onder andere de strategie en de commerciële weg die
merken als vtwonen en Fashionchick inslaan. Nederlands MediaNetwerk sprak Joost over de kansen die een inspiratieplatform biedt op gebied van e-commerce.

Joost: “Het leuke van vtwonen en Fashionchick is dat ze verschillen, maar ook overeenkomen. Bij vtwonen doen we end-to-end e-commerce. We kopen de producten grotendeels zelf
in, hebben ze zelf op voorraad en zorgen zelf voor de logistieke afhandeling. Bij Fashionchick zijn we meer een virtuele winkelstraat voor andere aanbieders en aggregeren en selecteren wij het aanbod. Fashionchick heeft zelf geen voorraad, maar wijst consumenten slechts de weg naar inspiratie en transactie. Waarin beide titels overeenkomen, is dat de kern van de business content driven is. Sanoma | SBS is van oorsprong een contentbedrijf en we gebruiken deze kernactiviteit om ons te onderscheiden van andere e-commercespelers in de markt. Als je bij concurrenten kijkt, zal je altijd een lijst van woonproducten of kledingartikelen zien. Als je bij ons kijkt zie je dit geïntegreerd in respectievelijk woon- en fashioncontent.”

Marketing data solutions provider

Gevraagd aan Joost wat hij vindt dat Sanoma | SBS aan adverteerders kan bieden, antwoordt hij: “Een combinatie van bereik en relevantie. Sanoma | SBS afficheert zich terecht als dé crossmediaspeler van Nederland omdat wij al onze kanalen (print, online, tv, events, e-com) met elkaar verbinden door middel van bijvoorbeeld Sanoma Account en andere beschikbare data. Wij bereiken iedereen met onze mediakanalen en kunnen daarnaast heel gericht in de doelgroep consumenten bereiken. Daarnaast acteren wij in toenemende mate als marketing data solutions provider. We hebben zoveel kennis in huis over aankoopgedrag van consumenten (of kunnen dat verzamelen) dat we steeds meer klanten helpen met hun totale marketing- en salesproces.”

Nieuw platform voor 45-plussers

En het laatste nieuws wat hij te melden heeft is dat Fashionchick binnenkort een nieuw platform lanceert voor de 45-plus-doelgroep. Joost: “We zien dat hier vanuit de markt een toenemende vraag naar eigen content en inspiratie is en Sanoma | SBS heeft met al haar vrouwenmerken ook een schat aan ervaring en content op dit gebied. Een volgende stap in de shoppable experience-strategie waarbij we commerce en content integreren.”

Het gehele interview kun je lezen op Nederlands MediaNetwerk.

Commercieel samenwerken

Wil je meer weten over commerciële samenwerkingen met Sanoma? Neem dan contact op met het salesteam, 088 556 7777 of sales.nl@sanoma.com.