3 oktober 2012

Jubilerend WTF.nl klimt hard op bezoekersladder

Sinds de lancering van WTF.nl, 2 april dit jaar, is de site enorm gegroeid en heeft ze inmiddels een vaste schare trouwe bezoekers opgebouwd. Na exact zes maanden lezen ruim een half miljoen unieke bezoekers per maand het opmerkelijke (entertainment)nieuws op de site. Daarnaast zijn de WTF apps voor iPhone, iPad en Android al 85 duizend keer gedownload en genereren die zo’n 7 miljoen pageviews per maand.

In augustus is WTF.nl, de eerste online tabloid in Nederland, voor het eerst meegenomen in de landelijke STIR-cijfers, het online bereiksonderzoek. Daaruit blijkt dat WTF inmiddels 4,6 procent van alle Nederlanders boven de 13 jaar bereikt. WTF.nl staat daarmee op gelijke hoogte met sites als Radio538.nl, Elsevier.nl en Trouw.nl.

Ongelofelijke groei
Hoofdredacteur Dennis van Luling: ‘’De STIR-cijfers geven ons eindelijk inzicht in hoe we ervoor staan op de online markt. We hebben een ongelofelijke groei doorgemaakt in het eerste half jaar en onze ambities reiken nog hoger!’’ Sinds twee weken maakt Van Luling regelmatig zijn opwachting in het SBS-programma Shownieuws, om namens WTF.nl te praten over online entertainmentnieuws.

Succesvol uitbreiden
Vaste succesonderdelen op WTF.nl zijn de What the Freak?!-fotoserie en de dagelijkse rubriek Wie Was Waar?, waarin beroemdheden uit binnen- en buitenland door paparazzi zijn gespot. Door het succes blijft WTF.nl uitbreiden naar andere platformen. Zo wordt binnenkort de Windows 7 app gelanceerd.