22 april 2013

Katja Schuurman krijgt Beauty with a Heart Award

Vanmiddag zijn in The Harbour Club in Amsterdam voor het derde jaar de Holland Beauty Awards uitgereikt. Een speciale prijs, de Beauty with a Heart Award, ging naar actrice Katja Schuurman voor haar inzet voor Return to Sender. Uit handen van uitgever Dolly van den Akker ontving zij een cheque van €50.000 aan mediawaarde.  

Een deskundige jury, bestaande uit hoofd- en beautyredacteuren van de deelnemende glossy’s en sites van Sanoma, maakte een voorselectie van de beste in 2012 gelanceerde beautyproducten, en via Styletoday.nl beslisten lezeressen – met ruim 240.000 stemmen – welke producten een Holland Beauty Award verdienden.

De Holland Beauty Awards – felroze neon lippen – werden aan de winnaars overhandigd door de hoofdredacteuren van Marie Claire, Grazia, Beau Monde, Fab en Nouveau en, namens ICI PARIS XL, door visagist Thijs Willekes samen met ICI PARIS XL managing director Leo van Welij. Lieke van Lexmond presenteerde de uitreiking en trendanalist Christine Boland vertelde over de invloed van een aantal grote maatschappelijke trends.

Alle winnaars op rij
Categorie Lippen – Yves Saint Laurent – Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres
Categorie Ogen – Dior – Diorshow New Look Mascara
Categorie Foundation/Primer – Estée Lauder – Double Wear Stay-in-Place Makeup
Categorie Nagels – Essie – Butler Please
Categorie Damesgeuren – Chanel – Coco Noir
Categorie Herengeuren – James Bond – 007
Categorie Gezichtsverzorging – Vichy – Idéalia dagcrème
Categorie Luxe Gezichtsverzorging – Collistar – Magica BB Cream
Categorie Lichaamsverzorging – Nivea – Onder de Douche Bodymilk
Categorie Luxe Lichaamsverzorging – Phylosophy – Amazing Grace Perfumed Firming Body Emulsion
Categorie Haar – Andrélon – Droogshampoo Langer Fris
Categorie Salon – OPI – Gelcolor
Categorie Blogger – Mascha Feoktistova – Beautygloss Beauty with a Heart

De jury kende een speciale prijs toe aan actrice Katja Schuurman voor haar initiatief Return to Sender: de Beauty with a Heart Award. Return to Sender is in 2006 door Katja opgericht en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de armoedebestrijding in de wereld. Return to Sender gelooft dat eerlijke handel de motor is achter duurzame ontwikkeling. Het merk is bekend van de samenwerkingscollectie met HEMA en daarnaast werd onlangs een nieuwe cadeauwebshop gelanceerd. In die webshop op returntosender.nl verkoopt Return to Sender symbolische cadeaus rondom bijzondere gebeurtenissen in het leven, zoals geboorte, verjaardag, huwelijk, vriendschap en geluk. Achter elk product zit een bijzonder verhaal. Return to Sender vertelt over de makers, de materialen, de symboliek en de herkomst van de producten. Met de opbrengst kunnen de producenten in de landen waar de producten gemaakt worden zelfredzaam bouwen aan een toekomst voor zichzelf en hun families. Wil je meer weten over de werkwijze: kijk op returntosender.nl of volg het merk op facebook.com.

Over Holland Beauty Awards
De Holland Beauty Awards zijn eind 2010 in het leven geroepen en zijn een gezamenlijk initiatief van de glossy merken van Sanoma Media: Beau Monde, Fab, Grazia, Marie Claire, Nouveau en online mode- en beautyplatform Styletoday.nl. Het doel: de lezersgroep van 1 miljoen beauty-addicts nog beter bedienen. Deze editie werden de Holland Beauty Awards voor de tweede maal versterkt door de beauty professionals van ICI PARIS XL.