21 oktober 2014

Kek Mama’s eerlijkste editie ooit

Een editie waarin álles draait om ‘eerlijk’: om eerlijk zijn – tegen jezelf, je partner, je kinderen – én om eerlijke producten… Kek Mama, de leukste mamaglossy van Nederland, ging de uitdaging aan. Het resultaat – Kek Mama nummer 11, de eerlijkste editie ooit! – ligt vanaf vandaag in de winkel.

Van de eerste tot de laatste bladzijde helemaal eerlijk

Alles, maar dan ook alles in deze unieke editie van Kek Mama draait om eerlijk. Niet alleen de redactionele artikelen (‘Hoe eerlijk moet je zijn tegen je kind?’, ‘Als ik eerlijk ben… 13 moeders, 13 bekentenissen’), maar óók alle mode-, woon- en culinaire producties met daarin uitsluitend producten die op een eerlijke manier geproduceerd zijn.

Hip en happening!

De redactie van Kek Mama wil met deze eerlijkste editie ooit niet alleen aandacht vragen voor eerlijke handel, maar ook laten zien hoe hip en happening fairtrade is. Fairtrade staat voor eerlijke handel met boeren in ontwikkelingslanden. Producenten ontvangen een prijs die tenminste de kosten voor duurzame productie dekt. Daarnaast krijgen ze gezamenlijk een extra premie die ze kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld scholing.

Onderzoek: 75% eerlijke lezers

Uit onderzoek dat recent gehouden is onder Kek Mama-lezeressen blijkt dat 98% van de doelgroep bekend is met het begrip fairtrade. 75% koopt weleens fairtrade gecertificeerde producten.
Meest aangeschafte producten: chocolade, bananen, koffie, thee en hagelslag.

Interview Katja Schuurman

Oók in deze editie: een openhartig interview met actrice Katja Schuurman, de vrouw achter de fairtrade-merken Sam & Haas en Return to Sender. Zij wil haar dochter Sammie (4) laten zien dat je iets kunt betekenen voor de wereld om je heen. Katja: “Volwassenen denken: de problemen in de wereld zijn zo groot, wat kan ik daar nog in betekenen? Maar ik wil Sammie juist laten zien dat je wél iets kunt betekenen.”

Vanaf vandaag ligt Kek Mama nummer 11, de eerlijkste editie ooit, in de winkel. Tevens is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl