14 juli 2015

Klein vinden ouders niet fijn

Nieuwbakken papa’s en mama’s vinden schoentjes voor de eerste drie maanden (27%) en babykleding in maat 50 (23%) absolute no go’s als het gaat om kraamcadeaus. Cadeaubonnen en gepersonaliseerde cadeaus zijn het meest geliefd. Dit blijkt uit onderzoek van online shopping platform KidsToday.nl onder 1600 ouders.

“Hoezo schoentjes voor als de baby nog niet kan lopen”, kwam als veelgehoorde opmerking naar boven. Daarnaast past een deel van de Hollandse baby’s kleding in maat 50 niet of kunnen ze deze maar kort aan, omdat ze zo snel groeien. Tel daarbij op dat ouders met een overschot aan kleine kledingmaatjes zitten. Kleding wordt daarom maar kort of zelfs nooit gedragen.

Alleen aandoen als de gever langskomt

Maar liefst 76% van de ondervraagde ouders geeft aan weleens een kraamcadeau te ontvangen waar ze niet blij mee zijn. Een derde zegt eerlijk dat het cadeau niet naar wens is. De ongewenste kraamcadeaus gaan zelden de prullenbak in. Het merendeel laat het cadeau in de kast liggen en gebruikt of draagt het nooit. Kleding wordt vaak als reservekleding gebruikt op het kinderdagverblijf. Of het wordt één keer gedragen op het moment dat de gever langskomt.

Cadeaubon favoriet

Favoriete kraamcadeaus om te ontvangen zijn cadeaubonnen (27%), een gepersonaliseerd cadeau (20%) zoals een bord of boekje met de naam van het pasgeboren kindje erop of kleding in maat 62 (19%). Daarna volgen speelgoed, boeken, verzorgingsproducten voor de baby en rompers.