10 november 2015

Lancering Katrien Duck Album en maandblad

Ter gelegenheid hiervan ligt er vanaf dinsdag 10 november een eenmalig jubileumalbum met strips van de spannendste en gênantste hoogtepunten uit haar glansrijke carrière in de winkel. Daarnaast verschijnt het tijdschrift Katrien vanaf januari voortaan maandelijks, in plaats van tweemaandelijks.

Nederlandse powervrouwen

Ook voor Nederlandse powervrouwen als Irene Moors en Bridget Maasland blijft het jubileum van deze Duckstadse diva niet onopgemerkt. Zo benadrukt Irene Moors de onafhankelijkheid en schoonheid van Katrien als voorbeeldrol: “Je bent altijd trouw aan Donald maar toch zo heerlijk onafhankelijk. Dat doe je goed en daar kunnen veel vrouwen een voorbeeld aan nemen. Je bent een pracht eend! (Wat voor crème gebruik jij ?)” En ook Bridget Maasland is benieuwd naar de beautygeheimen van Katrien Duck: “Wat fantastisch dat jij je eigen jubileumalbum krijgt. Logisch ook als je het mij vraagt! Ik heb veel bewondering voor jou, je bent een zelfstandige, onafhankelijke, veelzijdige, sexy diva die haar eigen pad kiest. Heb je misschien een tip voor mij om er net zo jong uit te blijven zien?”

Katrien Duck

Katrien begon haar carrière in 1940 als filmster, maar haar populariteit heeft zij vooral te danken aan haar stripverhalen. In 1990 mag Katrien een weekje Donald’s Weekblad overnemen en in 1999 krijgt ze haar langverwachte eigen tijdschrift ‘Katrien’. Deze tweemaandelijkse tegenhanger van Donald Duck richt zich eveneens primair op kinderen in de leeftijd 7 tot 12 jaar, maar wel speciaal op meiden.

Als moderne jonge vrouw kan Katrien prima haar eigen boontjes doppen. Maar als het haar uitkomt laat ze zich graag door Donald in de watten leggen. En als Guus Geluk vervolgens met iets beters komt, schroomt ze niet om Donald aan de kant te zetten. Met deze ietwat eigenzinnige eigenschap heeft Katrien het inmiddels toch ver weten te schoppen!

Katrien Duck album en maandblad

Door de tomeloze populariteit van Katrien verschijnt naast het jubileumalbum het tweemaandelijkse tijdschrift Katrien vanaf 2016 elke maand als Katrien Duck! Via Tijdschrift365 zijn zowel het jubileumalbum (€ 6,50) als Katrien magazine (€3,25) te bestellen.