20 maart 2018

LET THE MAX-MANIA BEGIN!

Veronica Magazine en AutoWeek trappen het
Formule 1-seizoen af

Veronica Magazine en AutoWeek hebben de handen ineengeslagen om de start van het Formule 1-seizoen te vieren. In een 24 pagina’s tellende ‘inblad’ special praten beide autoriteiten je bij over de kansen van Max Verstappen, houden ze al z’n concurrenten tegen het licht en kijken ze naar de nieuwe bolides die zondag in de GP van Melbourne voor het eerst aan de start verschijnen.

MAX KAMPIOEN?

De tijd dat ‘we’ niet meededen (of hoogstens streden om een plek in de grindbak) ligt ver achter ons, maar kan Max Verstappen dit seizoen al kampioen worden? We spraken met drie deskundigen, allen optimistisch gestemd, ook omdat de motor in Max’ Red Bull-bolide veel beter is dan de vorige. Toch is er wel wat twijfel. Krijgt Max straks al die goeie spullen wel, vraagt coureur/ondernemer Tom Coronel zich af. „Renault heeft natuurlijk ook zijn eigen F1-equipe. Dat blijft gevaarlijk.”

HET GEHEIM VAN DE BANDEN

Waar de kenners ook enthousiast van worden: de nieuwe hypersoft banden van Pirelli, die bij droge omstandigheden nog meer grip bieden. „Ideaal voor de meer aanvallende teams, zoals Red Bull met Max”, analyseert Ziggo F1-commentator Olav Mol. „Als ze straks in Australië dat rubber in de pits een beetje warm kunnen houden, is dat zeker in hun voordeel.”

DE PITSPOEZEN

Nieuw dit seizoen in het Formule-1-circus: de pitspoezen zijn vervangen door pitskids. En het zijn niet de minsten die dat betreuren. De Oostenrijkse F1-legende Niki Lauda spreekt van ‘de domste beslissing ooit’. „En eigenlijk is het ook een anti-vrouw-maatregel, want weer bedacht door mannen.”

WIN TICKETS VOOR SPA-FRANCORCHAMPS

In de Veronica Magazine/AutoWeek-special vind je niet alleen alles wat je weten moet over het Formule 1-circus, je maakt ook nog kans op weekendtickets voor de GP van België in Spa-Francorchamps.