16 april 2019

Libelle is 85 en viert het leven!

Op 13 april 1934 verscheen de allereerste Libelle. Al 85 jaar is Libelle als influencer pur sang het grootste en meest invloedrijke vrouwen-mediamerk van Nederland. Met het weekblad, de Libelle Specials, Libelle Bookazines, libelle.nl, Libelle TV, Libelle Zomerweek en nog veel meer bereikt Libelle elke maand 4,3 miljoen vrouwen. Met een super-de-luxe feestnummer staan we uitgebreid stil bij dit bijzondere jubileum.

Tijdens een speciale editie van Libelle Nieuwscafé in den Haag werd zojuist de cover van het Jubileumnummer onthuld én het eerste nummer overhandigd aan minister van OC & W Ingrid van Engelshoven. Met de minister, presentator Humberto Tan en andere gasten praatten we uitgebreid over de uitslagen van Libelle’s Grote Jubileum Onderzoek.

In Libelle’s Grote Jubileum Enquête, uitgevoerd in samenwerking met de vereniging Vrouwen van nu, stonden de levens van 3 generaties vrouwen centraal. Er deden maar liefst 5550 vrouwen mee, van tussen de 19 en 91 jaar.

  • 45% van de vrouwen voelt zich jonger dan ze zijn, gemiddeld maar liefst 10 jaar!
  • Slechts 37% van de vrouwen van rond de 70 jaar zou haar leven op dezelfde manier inrichten als ze het opnieuw mocht doen.
  • 13% van de vrouwen geeft haar sexleven een onvoldoende (en 77% van alle vrouwen ‘maakt’ wel eens zin).
  • Ruim 25% van de vrouwen is ronduit ontevreden over haar lichaam. Dat geldt voor maar 14% van de 70-jarigen.
  • 46% zegt dat het leven van hun dochters met kleine kinderen nu zwaarder is dan hun eigen in de periode dat de kinderen klein waren
  • Erica Terpstra is de meest inspirerende vrouw van ons land en wordt gezien als hét rolmodel.

 Verder in het nummer

Naast het Grote Jubileum onderzoek zijn voor dit nummer 3 generaties Libelle-lezeressen uit het hele land gefotografeerd en geportretteerd door 3 generaties top-fotografen, met o.a. Katja Schuurman (44) met haar moeder Sonja (70) en dochter Sammie (8) * Feesttaarten van experts, om zelf te maken, met recepten van o.a. Yvette van Boven en Rutger, Menno & Janny van Heel Holland Bakt * Interviews met 5 powervrouwen, gefotografeerd door Humberto Tan * In samenwerking met TUI geeft Libelle 10 droomreizen weg * Met Libelle Deelt Uit geven we voor € 60.000 aan prijzen weg.

 Wie jarig is trakteert

Bij het jubileumnummer krijgen alle lezeressen een remake van de allereerste Libelle cadeau, met zangeres Edsilia Rombley op de cover. De inhoud van toen vertaald naar de huidige tijdgeest.

 

Het unieke jubileumnummer plus de Remake van Libelle 1934 ligt vanaf donderdag 11 april in de winkel.

 

Het hele jaar feest

Tijdens de extra feestelijke Libelle Zomerweek van 23 t/m 29 mei vieren we Libelle’s 85e verjaardag met een extra avondopenstelling. Op vrijdag 24 mei blijven de deuren langer open voor een Tropical Party met optredens van bekende artiesten.

Van 8 september t/m 8 december houden we in Museum Kranenburgh in Bergen (NH) de expositie ‘SMILE’, waarbij 3 generaties vrouwen door heel Nederland zijn gefotografeerd door 3 topfotografen: Patricia Steur (71), Brenda van Leeuwen (47) en Sanne Romeijn (26).

 

 

Toonaangevend & invloedrijk

Libelle kwam al veel vaker met vernieuwende artikelen en verrassende cijfers in het nieuws. Ooit gehoord van het kiwi-effect? Nadat deze vrucht in 1970 in Libelle was geïntroduceerd, waren ze in de supermarkten niet aan te slepen. Ook het artikel over de pil dat we in 1968 publiceerden was ronduit spraakmakend en heeft zelfs bijgedragen aan de daling van het geboortecijfer in Nederland. En na het dossier Vrouw & Hart dat in 2016 in Libelle stond, waaruit bleek dat bepaalde signalen en klachten bij vrouwen door artsen te vaak worden genegeerd, zaten de wachtkamers bij vrouwencardiologen aanzienlijk voller…