10 mei 2012

Liefst zelfgemaakt cadeau voor Moederdag

Aanstaande zondag worden alle Nederlandse moeders in het zonnetje gezet tijdens Moederdag. Een zelfgemaakt cadeau door de kinderen en ontbijt op bed zijn de favoriete verwennerijen op deze dag. Dit blijkt uit onderzoek van

Startpagina.nl

en

Peil.nl

van Maurice de Hond onder ruim 18.000 ondervraagden.Maar liefst 43% van de ondervraagde moeders krijgt het liefst iets dat haar kinderen zelf hebben gemaakt. Daarna zijn een ontbijt op bed en een bos bloemen favoriet. Minst populair zijn huishoudelijke producten en boeken of cds.


Moederdag geen verplichting


Moederdag wordt niet gezien als een grote verplichting. Bijna 70% van de respondenten gaat graag op visite bij zijn of haar (schoon)moeder. Moeders worden het meest gewaardeerd voor: het altijd voor iemand klaar staan, de spil van het gezin zijn en haar heerlijke kookkunsten.


Geen dure cadeaus


Het bedrag dat wordt besteed aan Moederdag wordt laag gehouden. Door bijna 40% van de ondervraagden wordt 10 euro of minder uitgegeven aan een cadeau, gevolgd door ruim 20% die tussen de 10 en 20 euro besteedt. Slechts een kleine groep (6%) geeft meer dan 40 euro uit aan een Moederdagcadeau.


Samenwerking Startpagina.nl & Maurice de Hond


Het onderzoek over Moederdag is de start van een reeks onderzoeken die Startpagina.nl en peil.nl gezamenlijk gaan uitvoeren. Maurice de hond: Startpagina.nl is al jarenlang een begrip in internetland met haar ruim 1 miljoen bezoekers per dag en vertegenwoordigt een doelgroep die aansluit bij Peil.nl. Met deze samenwerking verwerven we nog meer kennis over wat de Nederlander vindt van verschillende zaken.


Doe mee & win


In het kader van Moederdag verloot Startpagina.nl 5 x een bladcadeau onder haar bezoekers. Bekijk de

doe mee & win actie

en de voorwaarden.