2 mei 2012

Maak je persoonlijke moederdagvideo

Moeders zijn onmisbaar, in Nederland, maar zeker ook in ontwikkelingslanden. Cordaid Memisa claimt de periode tot en met Moederdag met een tv-programma en online platform, om hun motto moeders maken het verschil kracht bij te zetten.

Nederlanders vinden het blijkbaar moeilijk om aan hun moeder te vertellen dat zij het verschil maakt. De website Voorjemoeder.nl helpt hierbij een handje. Iedereen kan vanaf 2 mei een persoonlijke Moederdagvideo maken. Op Moederdag ontvangt moeder dan een speciale videoboodschap van Jochem van Gelder. Zowel inhoudelijk als met advertentie-uitingen wordt de campagne via de nieuwswebsite NU.nl bij het grote publiek online aangejaagd.

De campagne Voor je Moeder wordt op 12 mei, de avond voor Moederdag, afgesloten met een gelijknamig tv-programma op SBS 6 van 21.00 tot 23.00 uur. In dit programma verrast Jochem van Gelder een aantal moeders op een grootse manier.

We willen moeders graag op een voetstuk zetten en daarmee aandacht vragen voor de onmisbare rol van moeders. Hier in Nederland, maar zeker ook in ontwikkelingslanden. Want daar sterft elke anderhalve minuut een moeder tijdens zwangerschap of bevalling. In de samenwerking met SBS en Sanoma Media hebben we hier een verrassende vorm voor gevonden, aldus Simone van Hamond, Manager Communicatie en Fondsenwerving van Cordaid Memisa.

John Olivieira, manager Marketing Partnerships Sanoma Media: In deze campagne zie je echt de kracht van de samenwerking terug van Sanoma en SBS. Met live televisie, het digitale platform en de aanjaagcampagne vragen we op uitzonderlijke wijze aandacht voor moeders.