5 juni 2013

Mannen willen Eva Jinek in string zien

De string wordt door vrouwen zeer gewaardeerd. Eén op de drie draagt ze. Mannen zijn ook blij met de string. Van alle bekende Nederlandse vrouwen zouden de mannen het liefst Eva Jinek een keer in het minuscule stukje ondergoed zien. Dit blijkt uit de string-enquête onder 1.205 vrouwen en 983 mannen. Tevens is de kwaliteit van het Nederlandse string aanbod getest met de eerste grote Styletoday.nl Stringtest.

Meest gedragen ondergoed
Niet zo gek lang geleden werd de string nog gekwalificeerd als louter sexy, uitdagend, prikkelend en zelfs onesthetisch. Maar de tijden zijn duidelijk veranderd, want de string is inmiddels het meest gedragen ondergoed, ruim een kwart van de vrouwen is fan. De hipster eindigt, met 15%, op een tweede plek. Vooral bij het dragen van strakke kleding is een string een must, vindt bijna 28% van de vrouwen, mits wel ‘onzichtbaar’. Van de mannen ziet 22% de vrouw ook het liefst in minuscuul ondergoed.

Mannen in string
Maar mannen in een string? Nee, zegt bijna 45% van de vrouwen. Toch geeft nog ruim 5% van de mannen aan ooit wel een string te willen dragen. De grootste string-ergernis volgens beide seksen: als het gevalletje boven de broekrand uit piept – ruim 35% gruwelt hiervan. De stringbikini kan ook weinigen bekoren: 16% vindt dergelijke beachwear zelfs echt niet kunnen.

Bekende vrouwen in een string
Doutzen Kroes heeft volgens zowel de mannen als de vrouwen in de Styletoday-enquête de meest perfecte stringbillen, gevolgd door Sylvie van der Vaart en Yolanthe Sneijder-Cabau. Als mannen mogen kiezen, zouden ze graag Eva Jinek een keertje in een string willen zien.

Prijs/kwaliteitsverhouding
Dat een goede string niet duur hoeft te zijn, blijkt uit de Top-3 van alle 32 door Styletoday geteste strings. De beste bleek tevens de goedkoopste te zijn en wordt verkocht door Wibra: een kanten string voor de prijs van € 1,99. Op de tweede plaats eindigde H&M met een kanten string voor € 5,95 gevolgd door een naadloze microfiber variant van V&D voor € 9.

Minimumleeftijd
De leeftijd speelt een belangrijke rol voor het dragen van een string. Bijna 57%, waarvan 30% vrouwen, vindt dat een vrouw te oud kan zijn om een string te dragen; boven de rijpe leeftijd van vijftig jaar is het (aldus 41%) niet meer verantwoord. En 75% van de ondervraagden onderschrijft dat je ook te jong kunt zijn voor het dragen van een string. De meerderheid van de ondervraagden vindt het not done voor meisjes onder de veertien jaar. Vooral vrouwen trekken daar de streep. Voor mannen ligt de minimale leeftijd hoger, op zestien jaar.

Alle testresulaten van de grote Styletoday Stringtest zijn te lezen op www.styletoday.nl.