27 september 2013

Margriet 75 jaar

Deze week is het precies 75 jaar geleden dat Margriet voor het eerst verscheen. Dat wordt op een bijzondere wijze gevierd, met een unieke expositie op het Museumplein in Amsterdam: een overzicht van 75 iconische Margriet-covers, uit elk jaar één. Bovendien pakt de redactie uit met de dikste Margriet ooit.

Op 27 september ligt het dubbeldikke, 220 pagina’s tellende, jubileumnummer van Margriet in de winkel. Aan deze speciale editie hebben maar liefst zes oud-gasthoofdredacteuren meegewerkt, onder wie Prinses Laurentien, Nick&Simon en Isa Hoes. De jubileumeditie biedt een blik terug in de tijd, en laat zien hoe Margriet al 75 jaar de vrouw in Nederland inspireert en haar ontspanning en herkenning biedt. De coverexpositie op het Museumplein sluit daar helemaal op aan; een wandeling door 75 jaar Nederland.

Margriet is al 75 jaar lang een van de grootste weekbladen voor vrouwen. Hoofdredacteur Leontine van den Bos: “In een wereld waarin de digitale wereld het voor het zeggen lijkt te hebben, toont Margriet onverstoorbaar de enorme kracht van print. Op haar 75e verjaardag is Margriet een krachtig en springlevend merk, dat met haar tijdschrift elke week maar liefst anderhalf miljoen vrouwen en mannen bereikt ”.

De openlucht expositie op het Museumplein duurt tot en met 6 oktober. De speciale jubileum-Margriet ligt vanaf vrijdag 27 september in de winkel.