5 november 2018

Margriet viert 80ste verjaardag met uitbundige hulde aan álle vrouwen

Al 80 jaar is Margriet hét magazine voor bijzondere, maar vooral gewoon stoere vrouwen. Dat vieren we met de expositie ‘Gewoon stoer’ in het Amsterdam Museum, waarin fotografe Sacha de Boer de kracht van 80 stoere vrouwen heeft vastgelegd. En met een jubileumnummer gemaakt door een speciale junior-redactie: 9 stoere meiden in de leeftijd van 12 – 20 jaar.

De campagne ‘Gewoon stoer’ is een uitbundige hulde van Margriet aan álle vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken. Die gewoon stoer zijn.


©Alyssa van Heyst Fotografie

Expositie ‘Gewoon stoer’ met Sacha de Boer geopend
Vanmorgen werd de expositie Gewoon stoer in het Amsterdam Museum geopend. De expositie laat 80 krachtige portretten van stoere vrouwen van nu zien, gemaakt door fotografe Sacha de Boer. Het zijn vrouwen met een bijzonder levensverhaal. Vrouwen die het verschil maken. Bekende vrouwen als Natasja Froger, Adelheid Roosen en Shary-An Nivillac en minder bekende vrouwen als Ada Laarakker-Out, Ellen Gerritsen en Nagla Elsayed. “Deze vrouwen staan symbool voor de grote innerlijke kracht van zó veel vrouwen in Nederland”, vertelt hoofdredacteur Leontine van den Bos. “Wij zijn heel trots op de unieke samenwerking tussen Margriet, Sacha de Boer en het Amsterdam Museum.”

De expositie ‘Gewoon stoer’ is van 2 november 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien in het Amsterdam Museum.

Stoere junior-redactie maakt jubileumnummer
Negen meiden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar laten in het jubileumnummer zien welke onderwerpen zíj belangrijk vinden. Zoals: bodyshaming, gezond eten, burn-outs onder jongeren, socialmedia-trends en opvoeding. Ook gingen ze op de foto in de nieuwste mode en interviewden zij hun held Johnny de Mol. Onder anderen social influencers Sterre Koning, Sarah en Julia Nauta, maar ook wereldkampioen rolstoelschermen Elke van Agterberg en lid van de Raad van kinderen Jaidee Verburg gaven het jubileumnummer vorm.

‘Gewoon stoer’
Naast de unieke expositie en het jubileumnummer viert Margriet haar 80ste verjaardag met:

  • een reizende expositie met portretten van een aantal van de stoere vrouwen op de leukste pleinen en straten in Amsterdam, Groningen, Den Haag en Rotterdam;
  • een interactief memoryspel waarmee je mooie cadeaus kunt winnen;
  • een outdoor-, social- en printcampagne met de portretten van de stoere vrouwen.

Voor de campagne video klik hier.
Ga naar margriet.nl/gewoonstoer voor meer informatie.

Margriet 46 gemaakt door de junior-redactie ligt vanaf vandaag in de winkel met ook de portretten van de 80 gewoon stoere vrouwen