13 november 2015

Margriet Winter Fair feestelijk gestart

 

In een bomvol theater in Jaarbeurs Utrecht heeft cabaretière Brigitte Kaandorp samen met hoofdredacteur Leontine van den Bos, vandaag de 15e Margriet Winter Fair feestelijk geopend. De Fair, die de sfeer ademt van een winterse wereldstad, verwacht zaterdag zijn miljoenste bezoeker.

 

Stad van honderdduizend lichtjes

Het grootste winterfeest van Nederland wordt gevierd in een sfeervolle overdekte stad met honderdduizend lichtjes. Bezoekers van Margriet Winter Fair beleven een unieke stedentrip in één dag. Er is een museumplein, er zijn foodhallen, theaters, talloze optredens, proeverijen, modeshows, winkeltjes en heel veel inspirerende workshops.

Optredens en shows

Vandaag trad Brigitte Kaandorp op en er volgen deze week nog tal van spetterende optredens, van onder anderen Nick & Simon, Jan Smit, Antje en Romy Monteiro, de 3JS, Xander de Buisonjé, Edsilia Rombley, Roel van Velzen en Bastiaan Ragas. Veel bekende auteurs komen langs, onder wie Esther Verhoef, Adriaan van Dis, Arthur Japin en Simone van der Vlugt. Zij geven interviews en signeren hun boeken.

Kerstinspiratie

Bezoekers van Margriet Winter Fair kunnen daarnaast uitgebreid shoppen in zo’n 300 feestelijk aangeklede shops én meedoen aan een van de workshops. Er zijn maar liefst 15.000 workshopplaatsen. Kortom veel gezelligheid en volop kerstinspiratie in een omgetoverde Jaarbeurs Utrecht.

Margriet Winter Fair is nog tot en met donderdag 19 november te bezoeken in Jaarbeurs Utrecht.