25 november 2016

Margriet Winter Festival kijkt terug op een fantastisch winterfeest

Afgelopen week vond de 16de editie van Margriet Winter Festival plaats in Jaarbeurs Utrecht. De week werd feestelijk geopend door Karin Bloemen en hoofdredacteur Leontine van den Bos en bood een enorm aanbod aan workshops, artiesten en auteurs. Er is naar hartenlust geshopt en inspiratie opgedaan voor de feestdagen. Bijna 70.000 bezoekers wisten de weg naar de Jaarbeurs te vinden.

50 optredens

Succesvol dit jaar waren de meer dan 50 diverse optredens van artiesten, voorlees- en signeersessies door schrijvers, intieme huiskamerconcerten en stond de spotlight op aanstormend zangtalent en cabaretiers. Alles ademende het festivalgevoel uit.

Prinses Laurentien

In Huis Margriet waren alle Margriet-columnisten en -redacteuren aanwezig en gaven bekende auteurs als Simone van der Vlugt, Ronald Giphart, Isa Hoes interviews en signeerden hun boeken. Zelfs prinses Laurentien werd geïnterviewd en signeerde haar nieuwe boek. Bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Ruth Jacott,
Tim Akkerman en de 3 JS gaven spetterende  optredens op het hoofdpodium.

Record workshopplekken

Er werd dit jaar meer dan ooit ‘geworkshopt’. Er waren maar liefst 16.000 plekken op het gebied van beauty, DIY en culi. Bezoekers van Margriet Winter Festival konden uitgebreid shoppen in de gezellige modestraatjes, kookdemonstraties en modeshows bijwonen, kennismaken met musea én met een zelfgemaakt kunstwerk naar huis gaan, lekkere gerechten proeven, inspiratie opdoen voor hun huis & tuin en cadeautjes kopen op de kerstmarkt.

Volgend jaar vindt de 17e editie van Margriet Winter Festival van 17 t/m 23 november 2017.

Bekijk hier het sfeerverslag van Margriet Winter Festival 2016.