22 november 2019

Margriet Winterfair feestelijk geopend

De 19de editie van Margriet Winterfair is vanochtend geopend door adjunct hoofdredacteur van Margriet Hélène Delhaas, Irene Moors en de Bossche wethouder van Eenzaamheid Huib van Olden. Samen gaven zij het startsein voor een week lang feest. Maar: ook voor eenzaamheid is er aandacht.

Niet voor iedereen staan de feestdagen voor onbezorgd genieten. Margriet vindt het belangrijk om aandacht te geven aan mensen die zich eenzaam voelen. Dit jaar heeft Margriet zich daarom aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en wordt net als vorig jaar op de Winterfair aandacht aan dit thema besteed. Op de Fair worden Margriet-ontmoetingsbanken gemozaïekt door bezoekers, in samenwerking met Stichting Social Sofa. Ons doel is dat deze vrolijk gekleurde praatbanken, die uitnodigen tot een praatje, door het hele land komen te staan.

Het gezelligste winterfeest voor iedereen
Op Margriet Winterfair beginnen de feestdagen al in november. Bezoekers kunnen zich een week lang onderdompelen in wintersferen. In een prachtig versierd winterwalhalla genieten ze van optredens van onder anderen Thomas Acda, Alain Clark en Trijntje Oosterhuis en worden ze drie keer per dag verrast door een gevarieerde modeshow. In het Margriet Huis komt het merk tot leven: de columnisten komen langs en er zijn signeersessies van vele boekenauteurs, onder wie Ronald Giphart, Esther Verhoef en Aaf Brandt Corstius. Naast zingen, swingen en luisteren kunnen bezoekers ook zelf aan de slag.

Van tangle-tekenen en haken tot bloemcreaties maken en tips om stressvrij de feestdagen in te gaan: er zijn maar liefst 15.000 workshopplekken. En met ruim 330 kraampjes en winkeltjes kan er urenlang geshopt worden. De ontelbaar veel lichtjes, feestelijk versierde pleintjes, mooie muziek en het bomvolle programma zorgen ervoor dat Margriet Winterfair het gezelligste winterfeest voor iedereen is.

Margriet Winterfair in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch is tot en met donderdag 28 november dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op margrietwinterfair.nl.