13 januari 2014

Marianne Thieme knapste politica

Het Nederlandse volk heeft gesproken: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is de mooiste politica die in Den Haag rondloopt. Maar liefst 21 procent van de Hollanders vindt de 41-jarige Thieme net iets mooier dan runner up Jeanine Hennis-Plasschaert van de VVD (20 procent). Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 750 respondenten, in opdracht van WTF.nl.

Fleur Agema van de PVV maakt met 14 procent van de stemmen de top drie compleet. Mei Li Vos en Melanier Schultz van Haegen vallen net buiten de ereplaatsen.

Het valt op dat Hennis-Plasschaert onder vrouwen populairder is dan bij de mannen. Onze Minister van Defensie valt vooral in de smaak bij de dames, die haar 24 procent van de stemmen geven, tegenover 17 procent van de mannen.

Agema dankt haar derde plaats vooral aan haar eigen aanhang: 40 procent van de PVV’ers houdt het bij de nummer van twee van de partij. Mona Keijzer haalt de top vijf van de verkiezing niet, maar mag zich wel verheugen op 26 procent van de stemmen van haar eigen CDA-aanhang.