30 augustus 2012

Marie Claire beats the crisis! Met de achtste Starters Award

Tijdschrift Marie Claire reikt op maandag 10 september voor de achtste keer de Starters Award uit aan een scherpzinnige vrouw die durft te ondernemen, zelfs in tijden van crisis. Wie zijn de drie genomineerden?

Afgelopen maanden werden er tientalen businessplannen ingezonden door de lezeressen van Marie Claire. Uit alle inzendingen koos een gerenommeerde jury – bestaande uit Mercedes-Benz’ Peter Zijlstra, Kim Nieuwburg van Tiffany & Co., Jorien Wijker van Summum Woman, Sanoma Media’s Sanne Visser en Eva Hukshorn van EFactor – haar top 3. Ingrid Sloots van online schoonheidsplatform BeautyBookers, Milou Turpijn van single community Eatground en Inge van Kessel van protheselingerielabel Fair Roundings strijden om de felbegeerde Marie Claire Starters Award.

Inspirerende discussie
Op de uitreikingsavond zullen onder leiding van Sebastiaan Labrie inspirerende entrepreneurs discussiëren over de kunst van het ondernemen, onder wie sieradenontwerpster Bibi van der Velden en Skins Cosmetics-directeur Henny Kruger. Ook zal een bekende Nederlandse vrouw een prijs voor haar bijzondere onderneming in ontvangst nemen: de Marie Claire Smart & Amazing Entrepreneur Award.

Creativiteit en lef
De Marie Claire Starters Award biedt de lezeressen een unieke kans om een eigen onderneming te starten en stimuleert ze om hun persoonlijke ambities te verwezenlijken. De kernwaarden van de Marie Claire Starters Award zijn: pioniersgeest, geraffineerd, ondernemerschap, scherp zakelijk instinct, creativiteit en lef om keuzes te maken. Vrouwen zijn steeds prominenter aanwezig op de arbeidsmarkt en beginnen vaker hun eigen onderneming. Uit een rapport van onderzoeksbureau EIM blijkt dat maar liefst 32% van de ondernemers vrouw is. Marie Claire reikt de Starters Award jaarlijks uit aan een vrouwelijke ondernemer met een briljant plan voor een eigen bedrijf.
Dit jaar is Marie Claire Starters Award mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz, Summum Woman en Clarks.

Optimaal bewapend
May-Britt Mobach, hoofdredacteur van Marie Claire: “Steeds meer jonge vrouwen dromen van hun eigen bedrijf. En er zijn ook steeds meer daadkrachtige, beginnende onderneemsters die de sprong in het diepe wagen, zelfs in tijden van crisis. Met de Marie Claire Starters Award bieden we elk jaar een vrouw met een gouden business-idee een financieel en mentaal startkapitaal voor die eerste spannende periode. Zodat zij optimaal bewapend aan hun avontuur kunnen beginnen.”

De lezeres kiest
De lezeressen kiezen de uiteindelijke winnares. Zij wint onder andere een startkapitaal van € 5.000, aangeboden door Marie Claire.

Stemmen op je favoriet?
Net als de lezeressen van Marie Claire kun je nog t/m 7 september stemmen op je favoriet. Als je stemt, maak je kans op mooie prijzen. Breng je stem uit via http://www.marieclaire.nl/starters-award/