28 januari 2014

Marie Claire presenteert SIS by Spijkers en Spijkers

Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam sluit dit seizoen af met de A/W 2014 collectie van SIS by Spijkers en Spijkers. Op maandag 27 januari presenteerden Truus en Riet Spijkers in de Gashouder in Amsterdam hun SIS collectie aan de (inter)nationale pers en het modepubliek. De SIS collectie voor A/W 2014 is genaamd ‘Around the world in a day’, waarmee Spijkers en Spijkers stijlvol verwijzen naar Jule Verne’s boek ‘Around the world in 80 days’. Host van de show was fashionmagazine Marie Claire.

De Nederlandse designerzusjes Truus en Riet, die in 2010 de Marie Claire Prix de la Mode voor Best Dutch Designer wonnen, timmeren met hun modelijn SIS succesvol aan de weg in binnen- en buitenland.

De SIS A/W 2014 collectie combineert rokken en jurken met luchtige prints met truien en vesten van merinowol en mohair. Daarnaast zijn er kleurrijke stukken met Spijkers en Spijkers’ bekende grafische motieven, coole T-shirts en gestileerde sweatshirts. Stijlvol, romantisch en comfortabel.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Marie Claire:
“De stijl van Spijkers en Spijkers past perfect bij Marie Claire. Als dé fashionglossy met inhoud ondersteunen we sterke, zelfstandige vrouwen zoals Truus en Riet. Zij hebben met hun ondernemerschap, ontstaan in een klein dorp in Overijssel, hun droom verwezenlijkt en werken nu al meer dan 20 jaar succesvol & bevlogen in de modewereld. Een voorbeeld voor alle vrouwen.”